• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Incendiu la Ferma Dacilor din județul Prahova. UPDATE: Șase persoane au murit

    Oana Timar -

    Incendiu la Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova. 14 echipaje de pompieri au fost activate pentru o intervenție la un incendiu masiv care a cuprins în această dimineață, marți – 26 decembrie, pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova. Șase persoane, dintre care cel puțin un copil au murit, potrivit G4media.ro.

    Marți dimineață, pe 26 decembrie, ISU Prahova a anunțat că se acționează pentru stingerea incendiului cu 10 autospeciale de stingere și circa 60 de pompieri. Nu s-a pus problema lipsei apei, chiar dacă e o zonă izolată.

    Inițial, opt persoane au fost date dispărute: cinci adulți și trei copii. În cadrul operațiunilor, s-a găsit trupurile a șase persoane, dintre care cel puțin unul a fost identificat ca fiind al unui copil.

    Incediul a izbucnit la Ferma Dacilor în dimineața zilei de marți, 26 decembrie

    Incendiu la Ferma Dacilor – suprafața afectată depășește 1.000 mp

    ISU Prahova a publicat câteva imagini de la intervenție, anunțând că aceasta este una dinamică. Începând cu ora 6:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție.

    ”În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant.

    Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție: 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

    Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp. Intervenția este în dinamică”, anunță ISU Prahova.

    Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat, pentru Agerpres, că este vorba despre o clădire construită din lemn şi este formată din parter şi mansardă.

    Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Prahova funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, anunţă că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu

    Ferma Dacilor din județul Prahova este una dintre cele mai cunoscute afaceri agro-rurale din România. Fondată în 2012 de Adelina Ilie și de soțul acesteia, afacerea a fost gândită inițial ca o fermă de animale care, cu timpul, s-a transformat într-un punct gastronomic care oferea clienților și posibilitatea cazării în limita unei capacități de 46 de locuri.

    ”Avem ferma noastră proprie unde majoritatea produselor sunt produse bio. Avem crescătorie de porci de mangaliță, avem vaci, avem oi. Pentru produsele noastre, spre comercializare și spre vânzare, avem și un mic magazin deschis. Cârnații de mangalița, jumări de mangalița și brânzeturile maturate cu trufă, cu lavandă, cu piper, cu nuci, cu mucegai, maturată 30 de zile, maturată 60 de zile. Aveți și brânză proaspătă, caș și chefirul. Tot ce înseamnă producție lactate le găsiți aici, la noi”, spunea în această toamnă, în cadrul emisiunii Agrostrategia, TVR 1, despre oferta de la Ferma Dacilor, Adelina Ilie, cea care administra afacerea.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români