Emilian Dobrescu, preşedintele Patronatului de Zahăr în România: „Avem cel mai mare TVA la zahăr din Europa”
agrointeligenta.ro -După industria cărnii, a laptelui şi a legumelor şi fructelor, şi industria zahărului se arată nemulţumită de taxa pe valoarea adăugată. În cadrul conferinţei Romanian AgriBusiness Forum 2014 cu tema „Contextul regional actual şi impactul asupra sectorului agro-alimentar”, preşedintele Patronatului de Zahăr din România a vorbit despre povara TVA-ului.
„Avem cel mai mare TVA la zahăr din Europa. Pot să reamintesc că în Marea Britanie, acesta este zero? Ne apropiem de 2017, momentul în care nu vor mai fi cote la producţia de zahăr şi, începând cu acel an, tot ceea ce se produce in Europa poate fi vândut pe pieţele europene, cceea ce va pune o reală presiune pe producătorii locali”, a declarat Emilian Dobrescu, preşedintele Patronatului de Zahăr din România.
Acesta a arătat că „industria de zahăr din România e în pericol să se dizolve precum zahărul în cafea”. „Din 35 de fabrici câte erau în 1990, astăzi mai funcţionează doar 4”, a exemplificat Dobrescu.