• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo: Vremea se încălzește, ploile și ninsorile se opresc

    Violina Gorcinschi -

    Prognoza ANM pentru săptămâna viitoare – schimbare radicală de vreme. După valul de ger și ninsori care s-a lăsat peste țara noastră, meteorologii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că vor apărea temperaturi destul de ridicate, de primăvară, iar ploile și ninsorile vor dispărea de pe aproape tot teritoriul României.

    Săptămâna viitoare, în intervalul 15-21 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această dată.  Temperaturile maxime vor atinge valori de 9 – 10 grade Celsius, chiar și 11 grade în partea de sud a teritoriului. Cu toate că vor fi ușoare variații termice pe la mijlocul săptămânii, temperaturile vor fi pozitive în aproape toată țara.

    „În ce privește regimul termic nocturn, şi acesta va avea un proces de încălzire care se va resimți în majoritatea regiunilor în condițiile în care minimele nu vor mai coborî sub pragul gerului, sub -10 grade, deși vor fi negative la nivelul întregii țării, se vor situa, în marea lor majoritate, între -6-…-5 și – 1…0 grade”, a arătat Alina Şerban meteorolog la ANM, potrivit Antena3.ro.

    Prognoza ANM pentru săptămâna viitoare la București

    La București, va fi mai cald decât în mod normal pentru această dată, maximele pozitive depășind 6-7 grade Celsius. Chiar dacă

    „În Capitală vorbim de vreme cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, maxime pozitive ce pot atinge 6…7 grade, iar minime din ce în ce mai apropiate de -2…0 grade, în condițiile în care vom avea și sisteme noroase ce vor aduce precipitații cam în toate regiunile și în transformare, mai ales în sudul și sud-estul teritoriului, în lapoviță și apoi ploaie”, a mai spus meteorologul ANM.

    Citește și: Meteorolog ANM: Un nou val de frig pune stăpânire pe România, nopțile vor fi geroase și va ninge

    o persoana care merge pe langa zapada
    Vremea în România în intervalul 22 ianuarie-12 februarie (foto: thetelegraph.co.uk)

    Cum va fi vremea în perioada 22 ianuarie-12 februarie

    Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare. În săptămâna 22-29 ianuarie 2024,  temperaturile medii vor fi, în toată țara, mai mari decât cele normale pentru acest interval. În zonele vestice, nord-vestice și centrale, precipitațiile vor fi ușor excedentare, iar în regiunile sud-estice, se va înregistra un deficit din acest punct de vedere. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

    Pentru săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie 2024, se așteaptă ca temperatura medie a aerului să înregistreze valori, în general, similare cu cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice. În cea mai mare parte a țării, cantitatea de precipitații ce va cădea va fi, în general, destul de apropiată de cea normală pentru această perioadă.

    În săptămâna 5-12 februarie 2024, mediile valorilor termice vor fi în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

    Citește și: Cum va fi vremea în următoarele zile. Prognoza meteo până duminică


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români