• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ger și ninsori în weekend. Elena Mateescu, ANM: Răcirea va fi semnificativă

  Roxana Dobre -

  Meteorologii au anunțat ger și ninsori pentru acest sfârșit de săptămână. Temperaturile vor ajunge și la -8 grade Celsius , iar vântul puternic va accentua senzaţia de frig.

  Elena Mateescu a anunțat astăzi, joi – 18 ianuarie, că în perioada imediat următoare va avea loc o schimbarea radicală a vremii, atât din punct de vedere al temperaturilor cât și al precipitațiilor.

  ”Ne așteptăm la o schimbare radicală, cel puțin din perspectiva regimului de temperaturi, dar și a tipului și formei precipitațiilor”, a spus șefa ANM la Antena 3 CNN.

  Citiți și: Șefa ANM: Nou val de frig. Alertă meteo în vigoare până vineri

  Meteorologii au anunțat când se încălzește în România (foto: gettyimages.com)

  Ninsori și ger la final de săptămână

  Vremea se schimbă în acest week-end, începând chiar de mâine, vineri – 19 ianuarie, conform șefei ANM.

  ”De mâine, vremea se răcește, în special în jumătatea de nord a țării, acolo unde temperaturile maxime nu vor mai depăși 4…5 grade Celsius, în special în nord-vest, în centru, în partea de nord-est a țării, în timp ce în sud și în sud est vor mai fi posibile valori de 15 grade. De duminică însă, răcirea va fi semnificativă, inclusiv în zona de sud și sud-est a țării, deoarece maximele la scara întregii țări vor fi între 4 și 5 grade. Iată o scădere, la nivelul maximelor, cu mai mult de 10…11 grade, în timp ce și minimele vor coborî semnificativ, mai ales în depresiuni, sub -10 grade -15, chiar și pe litoral minime negative. În Capitală se anunță o scădere semnificativă cu valori spre -8…-6 grade Celsius, posibil mai coborâte în zona preorășenească”, a spus șefa ANM.

  Ea a adăugat că, şi în condiţiile unui vânt moderat, senzaţia de frig va fi una accentuată. ”Deja duminică precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, dar după aceea, în condiţiile unui cer senin, scăderea regimului de temperatură, atât pe parcursul zilei, dar mai ales al nopţilor, cu siguranţă va însemna minime foarte coborâte. În Bucureşti, posibil să ne apropiem de minus 8, minus 6 grade Celsius, în zona preorăşenească posibil chiar mai coborâte, dar în condiţiile în care vom avea chiar şi intensificări moderate ale vântului, senzaţia de frig va fi mult accentuată”, a precizat directorul ANM.

  Citiți și: Inundații în Germania și Franța. Cele două state au făcut apel la ajutor european

  ANM: Ploi, ninsori și temeraturi scăzute în intervalul 19 – 25 ianuarie

  Meteorologii arată în prognoza de specialitate emisă pentru intervalul 19 – 25 ianuarie că pe ansamblu, vremea mai caldă sub aspect termic de la începutul perioadei va intra într-un proces de răcire, pe întreg teritoriul agricol.

  Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între -3…8°C în prima parte a intervalului, mai ridicată cu 1…6°C în raport cu normele climatologice și -8…3°C în restul zilelor, limite apropiate de mediile multianuale, la scara întregii ţări. Temperatura maximă a aerului va oscila între -4…14°C, în toate zonele de cultură. Temperatura minimă a aerului se va încadra între -12…2°C în cea mai mare parte a regiunilor, valori mai scăzute fiind posibile în depresiuni, favorabile producerii îngheţului la sol.

  Se întrevăd precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare), predominant sub formă de ninsoare, fiind însoţite de intensificări ale vântului, pe suprafeţe agricole extinse ale ţării. Izolat, în zonele sudice cantitățile de apă pot depăși 15 l/mp, îndeosebi în primele zile.


  Te-ar mai putea interesa

  Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar