• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratamentele pentru cereale de la Agricover au fost cheia succesului pentru un fermier din județul Covasna

    Adrian Radu -

    Ferma SC Bioplant SRL din Sânzieni, județul Covasna, a devenit un exemplu strălucit al succesului în agricultura profitabilă datorită parteneriatului strâns cu Agricover. Administratorul fermei, Szocs Jozsef, ne dezvăluie cum produsele și serviciile Agricover au jucat un rol vital în obținerea unor randamente bune la cultura de grâu.

    Cu o suprafață extinsă de aproximativ 400 de hectare, împărțite în două ferme, SC Bioplant SRL se evidențiază prin diversitatea culturilor, dar și prin adoptarea celor mai inovatoare tehnologii agricole. În colaborarea sa de lungă durată cu Agricover, fermierul Szocs Jozsef a implementat parcele demonstrative pentru a evalua impactul produselor Agricover asupra culturilor.

    Inputuri de la Agricover pentru cultura de grâu

    Într-o parcelă de grâu, recomandările specialiștilor Agricover au fost aplicate pentru a maximiza randamentele. În faza inițială, a fost utilizat un pachet de erbicidare format din produsul Andor și Dash, pentru a gestiona eficient buruienile și a proteja culturile de competiția nedorită.

    Fermierul Szocs Jozsef (dreapta), alături de reprezentanții Agricover

    La ieșirea din iarnă, a urmat un tratament esențial pentru prevenirea și combaterea bolilor foliare și ale spicului la grâu. A fost folosit fungicidul Protendo, care conține protioconazol, în doză de 0,5 litri pe hectar, în combinație cu insecticidul Poleci (0,2 litri/ha) și biostimulatorul Amino Start (1,5 litri/ha). Această combinație a avut un impact semnificativ asupra sănătății culturilor de grâu și a ajutat la obținerea unor producții mai mari și mai calitative.

    Tratamentul 2 a inclus utilizarea fungicidului Kardax Cereale, o formulă puternică ce conține protioconazol și azoxistrobină, însoțit de insecticidul Krima (0,15 kg/ha) și Poleci (0,2 litri/ha). De asemenea, o atenție specială a fost acordată aportului de nutrienți, folosind îngrășământul foliar Plonvit Active Cereale, în doza de 2,5 litri pe hectar.

    Folosind cu încredere produsele Agricover, fermierul Szocs Jozsef a reușit să obțină rezultate remarcabile în culturile de grâu, maximizând randamentele și calitatea recoltelor. De-a lungul timpului, el a devenit un client fidel al Agricover, apreciind flexibilitatea și profesionalismul echipei de vânzări și suportul tehnic oferit în orice situație.

    Parteneriat solid

    ”Pot să afirm despre Agricover că este un partener serios și din punctul de vedere al termenelor despre care discutăm, are o echipă de vânzări flexibilă, prezentă în majoritatea cazurilor. De asemenea, echipa tehnică, la fel. Dă indicații sau sfaturi fermierilor care, eventual, au întrebări despre pesticidele lor”, a declarat fermierul.

    Parteneriatul solid dintre SC Bioplant SRL și Agricover Holding nu se rezumă doar la produsele fitosanitare. Fermierul Szocs Jozsef a beneficiat și de soluții de finanțare oferite de IFN Credit, parte a grupului Agricover, care a contribuit la dezvoltarea continuă a fermei și a crescut potențialul agricol.

    Toate informațiile privind produsele utilizate în ferma SC Bioplant SRL, dar și ale celorlalte produse din portofoliul Agricover, pot fi consultate pe site-ul www.magazin.agricover.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Mălaiul românesc produs de fermierul Vasile Balcan a început să fie comercializat în magazinele Carrefour Doliu în lumea legumicultorilor. O legendă a industriei semințelor s-a stins din viață De aproape un an, Gabriel Petre pilotează drona XAG P100 PRO în ferma Agriserv: ”Cu ea ne-am salvat cultura de porumb”

    Ultimele știri

    Subvențiile fermierilor ar putea bloca tot bugetul UE. Europarlamentarii bat cu pumnul în masă Șefa de la Mediu despre revolta fermierilor din Lungulețu: ”Trebuie să declare câtă apă iau şi să plătească nişte sume modice” Fermierii îi cer președintelui Nicușor Dan să obțină de la Comisia Europeană mai multe fonduri pentru agricultură