• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Tiberiu Nichiteanu a murit la numai 38 de ani. Dumnezeu să îl odihnească!

    Roxana Dobre -

    Doliu în agricultura din zona Moldovei. Un cunoscut fermier din Botoșani a trecut în neființă mult prea devreme, la numai 38 de ani. Anunțul a fost făcut în mediul online de deputatul Costel Șoptică.

    Administratorul uneia dintre cele mai mari firme românești din zona de nord-est a județului Botoșani, Tiberiu Nichiteanu a încetat din viață. Vestea tristă a fost dată în mediul online de deputatul Costel Șoptică.

    Citiți și: Un cunoscut fermier se extinde: Cumpără teren și oferă o arendă de 1.000 kg/ha, plus 100 de lei

    Fermierul Tiberiu Nichiteanu a murit

    Anunțul trist a fost făcut pe pagina de Facebook proprie de către Costel Șoptică, deputat din Botoșani. ”Cu profundă tristețe și cu inimă grea, ne exprimăm sincerele condoleanțe față de pierderea tragică a colegului nostru, Tiberiu Nichiteanu, consilier județean PNL, om de afaceri și fermier dedicat. Cu durere în suflet și cu regret rememorăm momentele petrecute alături de acest tânăr care a demonstrat a fi un om de o valoare incontestabilă, dar care s-a stins mult prea devreme din această lume. Tiberiu a fost nu doar un coleg, ci și un prieten, cu o pasiune ferventă pentru dezvoltarea comunității noastre și pentru prosperitatea fermierilor din Botoșani. Contribuțiile sale în cadrul consiliului județean au fost remarcabile, reflectându-se în proiecte și inițiative menite să îmbunătățească calitatea vieții pentru toți locuitorii. Cu o abordare deschisă și orientată către nevoile oamenilor, Nichiteanu Tiberiu a fost un lider remarcabil pentru tinerii pe care i-a reprezentat din funcția de președinte TNL Botoșani, inspirându-i pe cei din jur să urmeze exemplul său. În afara activității sale politice a fost un fermier cu o viziune modernă și sustenabilă asupra agriculturii. Prin munca asiduă și inovația pe care o aducea în exploatația sa, el a reușit să devină un exemplu de succes în comunitatea agricolă locală. Pierderea sa este cu atât mai devastatoare pentru Tiberiu avea încă multe de oferit societății și comunității noastre. În aceste momente extrem de dificile suntem alături de familia sa, de prieteni și de toți cei care l-au cunoscut. Va rămâne în inimile noastre ca un lider dedicat, un coleg devotat și un prieten drag. Cu tristețe profundă și respect pentru amintirea sa, ne luăm rămas bun de la un om deosebit care a luminat viețile noastre. Dumnezeu să te ierte!  Sincere condoleanțe!”, a transmis Șoptică.

    Citiți și: Doliu în agricultură: A murit fermierul Gheorghe Preda! Dumnezeu să îl odihnească!

    Tiberiu Nichiteanu a fost unul dintre cei mai mari fermieri din zona Moldovei

    Tiberiu Nichiteanu (38 de ani) a fost unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din zona Moldovei. Absolvent de Drept, Tiberiu Nichiteanu a preluat afacerea agricolă de la tatăl său, Viorel Nichiteanu. În urmă cu 21 de ani, acesta a reuşit să salveze fostul SMA (n.r. – Secţia Mecanizări Agricole) al comunei rămas din perioada comunistă. Viorel Nichiteanu a început să lucreze cele 10 hectare ale familiei cu celebrele tractatoare U650 rămase în baza SMA.

    „Am început să cumpărăm teren. În 2007, aveam deja 700 de hectare. Dacă nu ai pământ mult, nu ai cum să faci o agricultură performantă. Şi dacă nu faci o agricultură performantă, mai bine nu te apuci. Te înghite concurenţa“, spunea Tiberiu Nichiteanu  într-o declarație pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO. 

    A urmat apoi accesarea unui proiect SAPARD cu fonduri europene prin care a cumpărat utilaje noi direct din America. „Am cumpărat un tractor şi o combină John Deere plus încă câteva utilaje. Din acel moment am început să ne dezvoltăm. Aveam pământ şi utilaje performante. Totodată, am achiziţionat seminţe certificate de la mari producători. Sunt condiţiile esenţiale pentru o agricultură performantă. Din acel moment, am plecat pe drumul cel bun şi am tot prosperat“, mai spunea Nichiteanu.

    Echipa Agrointeligența – AGROINTEL.RO transmite condoleanțe familiei Nichiteanu și tuturor celor care au pierdut un prieten și un partener devotat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till