• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce se întâmplă cu tractoarele pe care RAR le găsește neconforme la ITP

    Angelica Lefter -

    În comuna Mihalț din județul Alba, a avut loc o intensă activitate de identificare și verificare tehnică a tractoarelor agricole și forestiere, în vederea eliberării documentelor necesare pentru înmatriculare sau înregistrare la primărie. Agricultorii au aflat pe loc care este situația utilajelor pe care le folosesc în teren în ceea ce privește starea tehnică.

    Citiți și: Angajații RAR, puși la treabă. Au de verificat într-o comună peste 600 de tractoare

    Tractoarele fermierilor, verificate de RAR

    Deși au mai fost și situații în care proprietarii nu au reușit să prezinte toate documentele necesare, s-a stabilit ca acestea să fie prezentate ulterior de către un delegat al Primăriei.

    ”Munca nu se termină odată cu ziua de vineri a săptămânii pentru fermierii din comuna Mihalț și nici pentru noi, cei care am promis să fim în slujba cetățenilor. Sâmbătă, aproximativ 50 de tractoare agricole și forestiere s-au înscris pentru pentru verificarea tehnică periodică în comuna Mihalț. Astfel că, la primele ore ale zilei am fost prezent în comuna Mihalț alături dl. Flavius Breaz – primarul comunei și dl. Nicolae Râsteiu – Șeful Reprezentanței RAR Alba, pentru a lua parte la activitatea de identificare și verificare tehnică a tractoarelor agricole și forestiere, în vederea eliberării documentelor necesare pentru înmatriculare sau înregistrare la primărie”, a menționat Prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

    Citiți și: Registrul Auto Român (RAR) – anunț de interes pentru fermieri

    Utilajele agricole din comuna Mihalț, județul Alba, verificate la autolaboratorul RAR

    Utilajele cu neconformități la ITP pot fi reverificate de RAR

    La verificările RAR au fost depistate, la fermierii din comuna Mihalț, patru cazuri în care tractoarele au fost neconforme din punct de vedere tehnic. Neconformitățile au fost aduse la cunoștința fermierilor, care au datoria să le remedieze și să se prezinte la o nouă verificare.

    ”Au fost efectuate procedurile de verificare necesare pentru un număr de 38 de tractoare agricole și forestiere pentru care, săptămâna viitoare se vor elibera actele necesare. Deși au mai fost și situații în care proprietarii nu au reușit să prezinte toate documentele necesare, s-a stabilit ca acestea să fie prezentate ulterior de către un delegat al primăriei. De asemenea, au fost și patru cazuri în care tractoarele au fost neconforme din punct de vedere tehnic, aceste neconformități fiind aduse la cunoștința fermierilor care vor avea posibilitatea de a le remedia până la următoarea dată în care autolaboratorul va fi prezent în Mihalț, ocazie cu care se va verifica modul de remediere a acestora. Comuna Mihalț a înregistrat creștere demografică după ultimul recensământ având în prezent peste 3.000 locuitori. Comuna are în total 6.336 hectare din care 3.700 hectare este teren arabil, suprafața cultivată cu porumb fiind de 2.600 hectare. În această comună cu oameni gospodari sunt peste 500 de fermieri care dețin în jur de 420 tractoare, 300 remorci și 25 combine de recoltat. Cu voință și îngăduință, lucrurile se îndreaptă în direcția bună!”, a notat prefectul județului Alba, Nicolae Albu.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till