• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alertă meteo actualizată de ANM! Vânt puternic și precipitații în aproape toată țara

  Angelica Lefter -

  Meteorologii eu emis două mesaje de avertizare care conțin două coduri Galbene și unul Portocaliu, ce vizează intensificări le vântului și precipitații, mai ales sub formă de ninsoare în zona montană.

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice două mesaje de avertizare meteo valabile pentru zilele de 5,6 și 7 februarie. Astfel este anunțat un cod Galben de vânt puternic și precipitații de astăzi, luni – 5 februarie, de la ora 10:00 până mâine, marți – 6 februarie ora 10:00. Pentru zona montană înalt este emis un alt cod, Portocaliu, de ninsori, valabil pe tot parcursul zilei de astăzi, până la ora 22:00.

  Pentru mâine, marți – 6 februarie, este activat un cod Galben de vânt puternic, valabil până miercuri – 7 februarie, la ora 10:00.

  Citiți și: Meteorologii au emis cod galben de ninsori și viscol în mai multe județe, până luni seara

  ANM: Avertizare meteorologică cod Galben de vânt puternic și precipitații

  Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 10:00
  Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte

  Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

  La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

  În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15…20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

  ANM: Avertizare meteorologică cod Portocaliu de vânt și ninsori

  Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 22:00
  Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

  În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

  Citiți și: Prognoza meteo – luna februarie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

  ANM: Harta județelor aflate sub codurile Galben și Portocaliu de vânt și precipitații

  ANM: Atenționare meteorologică cod Galben de intensificări ale vântului

  Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 10:00 – 7 februarie, ora 10:00
  Fenomene: intensificări ale vântului

  În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h.

  La munte, vântul va avea viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h.
  Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…50 km/h, vor fi marți (6 februarie) local și în restul teritoriului.

  ANM: Harta județelor cu intensificări ale vântului, aflate sub cod Galben


  Te-ar mai putea interesa

  Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

  Ultimele știri

  Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA