• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Depozitele Lidl și Aldi, blocate de protestele fermierilor germani

    Violina Gorcinschi -

    Depozitele mai multor supermarketuri, inclusiv ale lanțurilor Lidl și Aldi, blocate de fermierii germani. Fermierii din Germania și-au „diversificat” acțiunile de protest, blocând cu tractoarele mai multe depozite ale marilor supermarketuri din țară. Marii retaileri au devenit ținta furiei fermierilor din cauza influenței pe care aceștia o au asupra prețurilor produselor agricole care ar fi prea mici, în detrimentul sectorului.

    Chiar și cu mici întreruperi, acțiunile de protest ale fermierilor germani se desfășoară de aproape două luni. După evenimentele din decembrie, manifestația a atins un nou nivel când, la jumătatea lunii ianuarie, fermierii au blocat autostrăzile și au provocat perturbări extraordinare, periclitând traficul în toată țara, iar podurile au fost paralizate în mai multe locuri la începutul lunii. În cadrul ultimului lor protest, manifestanții au blocat depozitele centrale ale marilor lanțuri alimentare, a relatat Agrarszektor.

    Fermierii germani protestează de aproape două luni (foto: iol.co.za)

    Depozitele mai multor supermarketuri din Germania, blocate de fermieri

    Fermierii germani au adus protestul la un nou nivel. Cu mișcările lor de până acum, fermierii au cerut refacerea integrală a subvențiilor anterioare și înlăturarea taxelor pe vehicule agricole. Cu toate acestea, guvernul Scholz a respins majoritatea cererilor lor și a promis performanță extinsă pentru câțiva ani, a scris Infostart. Toate acestea au fost pecetluite de bugetul adoptat de Bundestag săptămâna trecută, care conținea reduceri draconice. Cu toate acestea, aprobarea Bundesrat-ului, format din reprezentanți ai statelor, este încă în așteptare.

    Citește și: Proteste în fața Parlamentului European împotriva importurilor din Ucraina și a NGT

    În conformitate cu avertismentele lor anterioare, fermierii au blocat din nou autostrăzile și podurile din mai multe provincii în urmă cu câteva zile și au continuat protestul la sfârșitul săptămânii trecute. De data aceasta, au recurs la o acţiune diferită decât înainte. În provincia de sud-vest Renania-Palatinat, fermierii au blocat depozitele centrale ale lanţurilor comerciale mai mari în mai multe locuri de duminică seara. Cu parada lor de tractoare, au împiedicat ca tirurile să ajungă din cel puțin zece depozite Lidl, Aldi, Edeka și Globus să aprovizeze supermarketurile. Blocada a durat ore întregi. De exemplu, în Koblenz, depozitele au fost blocate până dimineața.

    Potrivit șefului asociației provinciale, protestatarii au vrut să pună presiune pe lanțurile comerciale care determină, în mare măsură, prețul produselor agricole. Acesta a acuzat comercianții cu amănuntul de alimente că mențin prețurile scăzute în detrimentul fermierilor.

    Citește și: Protestul fermierilor în Germania: 5.000 de tractoare au luat cu asalt Berlinul

    Potrivit relatărilor, protestul a avut un rezultat indirect – liderii provinciei au purtat negocieri, dar deocamdată au promis doar reducerea birocrației. Potrivit lui Die Welt, a existat o mișcare de protest similară în Hanovra, capitala Saxoniei Inferioare, unde tractoarele au blocat intrarea la postul local de radio. Fermierii locali au spus că, în general, mass-media nu acoperă protestele. Acțiuni de protest au avut loc și în Brandenburg. Potrivit șefului asociației locale a fermierilor, agricultorii germani intenționează să mențină presiunea asupra politicii prin acțiunile de protest.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till