• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Inițiativă liberală: PFA, II și IF vor putea fi transformate în SRL fără a mai fi desființate

  Angelica Lefter -

  Persoanele Fizice Autorizate (PFA), Întreprinderile Individuale (II) și Întreprinderile Familiale (IF) care vor să se dezvolte, vor putea trece la statutul de SRL fără a fi desființate și fără să își piardă istoricul, potrivit inițiativei lansate de parlamentarii liberali călărășeni, deputatul Emil-Florian Dumitru și sentorul Ciprian Pandea.

  Legislația actuală impune restricții asupra formelor de organizare precum PFA, II sau IF, fără a oferi posibilitatea de transformare, iar singura soluție este desființarea acestora. Aceasta conduce la pierderea întregului istoric fiscal, bancar și a relațiilor comerciale construite de-a lungul timpului. Situația s-ar putea schimba dacă legislația ar fi modificată, așa cum au arătat parlamentarii Emil-Florian Dumitru și Ciprian Pandea, potrivit unui anunț făcut de PNL Călărași.

  Citiți și: Lege nouă pentru fermierii care dețin PFA!

  parlamentarii liberali călărășeni, deputatul Emil-Florian Dumitru și sentorul Ciprian Pandea (foto: Facebook/PNL Călărași)

  PFA, II și IFN care vor să se dezvolte ar putea trece la SRL fără a fi desființate

  Mai mult, inițiativa de schimbare a legislației atrage după sine și alte beneficii, iar persoanele care au accesat fonduri nerambursabile pentru proiectele lor și aleg să se transforme din PFA/II/IF în SRL nu vor mai fi obligate să returneze întreaga sumă primită, plus penalitățile aferente, în cazul în care alegeau să desființeze entitatea în perioada de monitorizare a proiectului.

  ”Inițiativă a parlamentarilor liberali călărășeni, deputatul Emil-Florian Dumitru și senatorul Ciprian Pandea – PFA-urile, II-urile și IF-urile care vor să se dezvolte să poată fi transformate în persoane juridice, cum ar fi SRL-urile, fără a fi desființate, adică fără a-și pierde istoricul, așa cum se întâmplă în acest moment. În conformitate cu legislația actuală, OUG nr. 44/2008 care reglementează desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II) și întreprinderile familiale (IF), nu există prevederi care să permită transformarea acestor persoane fizice înregistrate fiscal în persoane juridice. Cu toate acestea, aceste entități funcționează pe baza unor reguli fiscale similare, fiind înregistrate la Registrul Comerțului, având cod unic de înregistrare și, în unele cazuri, fiind înregistrate în scopuri de TVA”, se arată pe pagina de Facebook a PNL Călărași.

  Citiți și: Legea pentru PFA-uri a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

  Persoanele care au accesat fonduri nerambursabile și aleg să se transforme din PFA,II sau IF în SRL nu  vor mai returna întreaga sumă

  Potrivit inițativei celor doi parlamentari, o soluție legislativă care să ofere un cadru juridic pentru transformarea acestor entități în persoane juridice, precum societățile cu răspundere limitată (SRL), ar reduce sarcina administrativă a statului și ar facilita accesul la procedurile prevăzute de legislație pentru persoanele fizice și juridice.

  ”Multe PFA-uri, II-uri și IF-uri au ajuns la un nivel de dezvoltare, măsurat prin cifra de afaceri, care impune necesitatea trecerii de la contabilitate în partidă simplă la contabilitate în partidă dublă și diversificarea codurilor CAEN. Întrucât legislația actuală impune restricții asupra acestor forme de organizare, fără a oferi posibilitatea de transformare, singura soluție rămasă este desființarea acestora. Aceasta conduce la pierderea întregului istoric fiscal, bancar și a relațiilor comerciale construite de-a lungul timpului. O soluție legislativă care să ofere un cadru juridic pentru transformarea acestor entități în persoane juridice, precum societățile cu răspundere limitată (SRL), ar reduce sarcina administrativă a statului și ar facilita accesul la procedurile prevăzute de legislație pentru persoanele fizice și juridice. Aceasta ar contribui, de asemenea, la efortul de debirocratizare și simplificare a proceselor administrative. Un alt beneficiu major al acestei modificări legislative ar fi faptul că persoanele care au accesat fonduri nerambursabile pentru proiectele lor și aleg să se transforme din PFA/II/IF în SRL nu vor mai fi obligate să returneze întreaga sumă primită, plus penalitățile aferente, în cazul în care alegeau să desființeze entitatea în perioada de monitorizare a proiectului. Prin transformarea în persoane juridice, acestea pot menține viabilitatea economică a companiilor lor, asigurându-se că obiectivele proiectelor finanțate sunt îndeplinite în mod eficient”, se arată în informarea PNL Călărași.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii care au pierdut prima pe cap de vacă. Calcul ANT bovine după data de referință Șeful ANZ – mesaj pentru apicultori Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

  Ultimele știri

  Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri