• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Soluțiile Agro-Est Muntenia pentru 2024, prezentate în cadrul evenimentului A+ Expo

    Adrian Radu -

    Agro-Est Muntenia a intrat în cel de-al 15-lea an de existență, iar compania a ținut să marcheze acest lucru organizând A+ Expo, un eveniment la care au fost invitați peste 400 de fermieri din țară și străinătate, dar și reprezentanți ai unor jucători importanți din piața de agribusiness. Provocările lui 2024 și soluțiile aduse de Agro-Est Muntenia au fost dezbătute în cadrul conferinței.

    Evenimentul A+ Expo a fost structurat în mai multe module tehnice. Fiecare a adus informații noi despre produsele și serviciile oferite de Agro-Est Muntenia și le-a permis fermierilor prezenți să interacționeze cu specialiștii companiilor din agribusiness.

    Mihai Răzvan Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia, la evenimentul A+ Expo

    La 15 ani de la plecarea pe acest drum dificil, Mihai Răzvan Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia a explicat cum se adaptează compania la schimbările constante din agricultură. “Am investit în servicii, în partea de producție, de digitalizare. Și cumva, în extinderea ariei de produse pe care o oferim. Am început asta din 2020. Fabrica e funcțională, produce din luna ianuarie, suntem încrezători că anul ăsta, chiar dacă este un an dificil, vom avea multe produse în ferme. Laboratorul, la fel, lucrează”, a declarat Moraru.

    Eficiență cu aplicația Clever Farm

    Un tool nou în portofoliul Agro-Est Muntenia este aplicația Clever Farm, prezentată în cadrul A+ Expo de Tomas Brzobohaty. Este o platformă în care agricultorii pot avea o imagine completă asupra fermelor pe care le dețin. Managementul irigațiilor, controlul bolilor și dăunătorilor, semănatul cu rată variabilă, supravegherea fertilizărilor – sunt doar câteva din aspectele pe care fermierii le pot controla cu ajutorul acestei aplicații.

    Gabriel Razi, analist de burse de mărfuri agricole, a făcut o radiografie a perioadei dificile prin care trece agricultura din zonă. În plus, a răspuns întrebărilor venite de la fermierii din sală, care se lovesc de tot mai multe provocări din cauza războiului din Ucraina și a schimbărilor climatice tot mai dese.

    Gabriela Vila (Adama), Gabriela Dragoș (Syngenta), Jean Ionescu (Corteva) și Cătălin Viziru (FMC) au comentat alături de Mihai Răzvan Moraru ultimele decizii luate la nivelul Uniunii Europene și au conturat posibile strategii de viitor, pentru ca fermierii să-și crească randamentele culturilor.

    La A+ Expo, Agro-Est Muntenia a invitat și 4 reprezentanți ai unor companii străine cu care colaborează. Emeric Desjeux (Action Pin), Francesco Soro (Plymag), Juan Manuel Guijarro (CropBioScience) și Beny Varon (Fulvagra/Humintech) le-au explicat fermierilor din sală importanța folosirii tehnologiilor noi pentru a putea ține piept schimbărilor climatice.

    Toate informațiile oferite în cadrul A+ Expo au vizat oferirea de soluții pentru depășirea cu brio a unui 2024 care se anunță foarte dificil. “Va fi o provocare. Și sperăm ca fermierii să-și ia informațiile care au nevoie, oferite de specialiști din fiecare domeniu, ca să-și facă un plan cât mai optimist și cât mai realist pentru anul ăsta. Să aibă încredere în ei, în primul rând, după care în parteneri. Și să aibă răbdare, pentru că vedem că nu e un an pe care să-l începem într-o bogăție de precipitații, într-o bogăție în conturi”, a concluzionat Mihai Răzvan Moraru.

    Toate produsele Agro-Est Muntenia pot fi comandate online de pe site-ul www.hectarul.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till