• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Viscol în martie și aprilie? Ce anunță meteorologii pentru următoarele săptămâni

  Angelica Lefter -

  Odată cu schimbările climatice nici anotimpurile nu își mai respectă cu sfințenie caracteristicile. Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a adus în discuție iernile din ce în ce mai lungi, care au tendința de a se prelungi până în primăvară, fără însă a fi ierni grele.

  După iarna calendaristică ar trebui să vină primăvara, cu temperaturi ridicate și precipitații mai puține, însă nu este exclus ca episoade de ninsori și viscol să mai fie chiar în plină primăvară calendaristică, a menționat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.

  Citește și: Vești bune de la meteorologi pentru fermieri: Ploi anunțate în luna martie

  Florinela Georgescu, director ANM (foto: digi24.ro)

  Florinela Georgescu: ”Iarna care se încheie, calendaristic vorbind, mai poate aduce unele surprize”

  Astfel, fenomene cu aspect de iarnă, mai pot apărea și-n martie și chiar în prima parte a lunii aprilie, a anunțat meteorologul Florinela Georgescu la DCNews.

  ”Anii trecuți ne-au arătat că iernile acestea foarte blânde au o tendință de a se prelungi până spre jumătatea primăverii, în sensul în care fenomene – este adevărat, de scurtă durată – dar cu aspect de iarnă, mai pot apărea și-n martie și chiar în prima parte a lunii aprilie. Să ne amintim că anul trecut am avut un viscol, cel mai puternic viscol al sezonului 2022-2023 în 5 aprilie. A afectat partea de nord și centrul Moldovei, au fost emise două coduri roșii. Cel puțin pentru acea parte a țării a fost cel mai sever eveniment al sezonului rece… vedeți, nici nu mai spun iarnă? La fel, în urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie. Iarna care se încheie, calendaristic vorbind, într-o săptămână, mai poate aduce unele surprize. Aproape că spun din precauție, pentru că altfel, prin contribuția lunii februarie, iarna aceasta ar putea să se încheie ca fiind în topul celor mai calde ierni. Ierna 2022 – 2023 a fost cea mai caldă iarnă din ultimii 60 de ani” a spus Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.

  Citește și: Vreme neobișnuit de caldă. Elena Mateescu (ANM) anunţă zile cu 20 de grade Celsius

  Vreme mai caldă decât specificul perioadei până la sfârşitul lunii martie

  Conform meteorologilor, finalul lunii februarie și începutul lunii martie va fi caracterizat prin temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar în unele regiuni, regimul pluviometric va fi excedentar.

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 26 februarie – 4 martie

  Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

  Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 4 martie – 11 martie

  Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.

  Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 11 martie – 18 martie

  Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

  Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 18 martie – 25 martie

  Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

  Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice, potrivit ANM.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii care au pierdut prima pe cap de vacă. Calcul ANT bovine după data de referință Viermele prunelor: caracteristici, semne, combatere Când se plantează roșiile în grădină – calendar

  Ultimele știri

  ANM a actualizat prognoza! De miercuri încep ploile în aproape toată țara Fermierii – protest cu tractoarele la două stații de lansare rachete antigrindină (FOTO) Celebru târg de animale – redeschis pentru micii crescători!