• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tradițiile au atras turiștii la pensiunile de la țară: Care au fost cele mai vizitate locuri din țară

    agrointeligenta.ro -

    Un fenomen îmbucurător a fost confirmat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC). Potrivit datelor centralizate până acum din pensiunile agroturistice românești, de pare că un număr record de 140.000 de români au ales să petreacă sărbătorile ca altădată, la țară. Încasările totale ale familiilor și antreprenorilor care dețin pensiuni au fost de 22 de milioane de euro.

    Datele ANTREC arată ca s-au păstrat tendințele din anii trecuți, astfel că cei mai mulți turiști au ajuns în zone precum Bran-Moieciu-Fundata (Brașov), Albac, Arieșeni (Alba) Rucăr-Dambovicioara (Argeș), Mărginimea Sibiului (Sibiu), Botiza, Sighetu Marmației (Maramureș), Vama, Vatra Dornei (Suceava), Băile Balvanyos (Covasna), Durău (Neamt), Lepșa (Vrancea), Sărata Monteoru (Buzău) și stațiunile de pe Valea Prahovei.

    Durata medie a minivacanței într-o pensiune rurală a fost de 4 zile pentru Craciun și de 5 zile pentru Revelion.

    Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a fost de 800 de lei de persoană.

    Citiți mai mult pe www.hotnews.ro

    Foto: RTV.net



     


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2025 – calendarul după care intră în conturi prima tranșă din subvenții Șefa APIA a anunțat care sunt fermierii care au avansul APIA în conturi Îngrijirea mușcatelor toamna. Pregătirea plantelor de mușcată pentru iernare

    Ultimele știri

    Gripă aviară depistată într-o fermă cu zeci de mii de curcani. Toate păsările au fost sacrificate Primele județe în care fermierii au anunțat că au primit avansul APIA în conturi Ministrul Agriculturii, în vizită la ferma lui Gigi Nețoiu: ”Susțin în continuare integrarea vegetalului în zootehnie”