• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tradițiile au atras turiștii la pensiunile de la țară: Care au fost cele mai vizitate locuri din țară

    agrointeligenta.ro -

    Un fenomen îmbucurător a fost confirmat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC). Potrivit datelor centralizate până acum din pensiunile agroturistice românești, de pare că un număr record de 140.000 de români au ales să petreacă sărbătorile ca altădată, la țară. Încasările totale ale familiilor și antreprenorilor care dețin pensiuni au fost de 22 de milioane de euro.

    Datele ANTREC arată ca s-au păstrat tendințele din anii trecuți, astfel că cei mai mulți turiști au ajuns în zone precum Bran-Moieciu-Fundata (Brașov), Albac, Arieșeni (Alba) Rucăr-Dambovicioara (Argeș), Mărginimea Sibiului (Sibiu), Botiza, Sighetu Marmației (Maramureș), Vama, Vatra Dornei (Suceava), Băile Balvanyos (Covasna), Durău (Neamt), Lepșa (Vrancea), Sărata Monteoru (Buzău) și stațiunile de pe Valea Prahovei.

    Durata medie a minivacanței într-o pensiune rurală a fost de 4 zile pentru Craciun și de 5 zile pentru Revelion.

    Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a fost de 800 de lei de persoană.

    Citiți mai mult pe www.hotnews.ro

    Foto: RTV.net



     


    Te-ar mai putea interesa

    Egiptul a cumpărat sute de mii de tone de cereale din zona Mării Negre, dar nu din România Cum faci economie la factura de curent. Aparatele din casă cu cel mai mare consum de energie Crescător de porcine: ”Cu prețurile medii de 12 lei/kg în viu nu acopăr nici costurile cu hrana, prețul corect ar fi de 17 lei/kg”

    Ultimele știri

    Parlamentul a aprobat legea care majorează taxele către stat. Baza de impozitare la terenul agricol crește cu 140% Ministrul Barbu și șeful ANSVSA – discuții cu retailerii pentru accesul la raft al produselor românești: ”Avem grad de autosuficiență de 120% la producția de ouă” Gospodarii dintr-o comună au început deja tăierea porcilor de Crăciun. DSVSA: ”A apărut o adevărată isterie”