• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BASF România a prezentat câștigătorii competiției „Povești cu vinuri românești” – Ediția a IX-a

    Roxana Dobre -

    BASF Agricultural Solutions România, unul dintre cei mai mari furnizori ai pieței locale de produse pentru protecția plantelor, a anunțat câștigătorii celei de-a IX-a ediții ale concursului „Povești cu vinuri românești”, care s-a desfășurat în perioada 8 februarie – 7 martie 2024, la nivel național. Competiția s-a adresat viticultorilor mici și mijlocii din toată țara, cu suprafețe cultivate de până la 100 de hectare, dar și cramelor de vin spumant, care sunt jurizate doar în etapa finală a concursului, conform unui comunicat al BASF.

    Cea de-a IX-a ediție ale concursului „Povești cu vinuri românești”, care s-a desfășurat în perioada 8 februarie – 7 martie 2024, la nivel național și-a desemnat câștigătorii. Un număr de 145 de crame și 435 vinuri și spumante au fost înscrise în ediția 2024. Crama Hamangia – Sauvignon Blanc, sec, 2023, Crama Darie – Syrah plus Merlot, sec, 2023, Domeniul Aristiței, Cabernet Franc plus Cabernet Sauvignon, sec, 2021 și Crama Darabont – alb, brut sunt cele mai bune vinuri și spumante ale acestei ediții, conform BASF.

    Citiți și: BASF România a lansat cea de-a VIII-a ediție a competiției Povești cu Vinuri Românești!

    Mario Tomšić, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania

    BASF România a prezentat câștigătorii competiției „Povești cu vinuri românești” – Ediția a IX-a

    În cadrul celor patru etape regionale pentru zonele Moldova, Oltenia și Prahova, Banat și Transilvania și Dobrogea și Buzău, jurații, formați din membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), au desemnat cele 3 vinuri finaliste pentru fiecare categorie (vinuri roșii, albe și roze). Finala națională, ce a avut loc pe 7 martie a cuprins, astfel, 36 de vinuri, la care s-au adăugat 26 de vinuri spumante.

    Astfel, pentru ediția curentă, cei patru câștigători care au obținut trofeul concursului, dar și marele premiu în valoare de 5.000 euro, au fost:

    Categoria vinuri albe – Crama Hamangia – Sauvignon Blanc, sec, 2023,

    BASF Agricultural Solutions România, unul dintre cei mai mari furnizori ai pieței locale de produse pentru protecția plantelor, a anunțat câștigătorii celei de-a IX-a ediții ale concursului „Povești cu vinuri românești”

    Categoria vinuri rosé – Crama Darie – Syrah + Merlot, sec, 2023,

    Crama Darie

    Categoria vinuri roșii – Domeniul Aristiței, Cabernet Franc + Cabernet Sauvignon, sec, 2021

    Domeniul Aristiței

    Categoria vinuri spumante – Crama Darabont, alb, brut

    Crama Darabont

    Citiți și: BASF România: Câștigătorii competiției „Povești cu vinuri românești” – Ediția a 8-a, dedicată cramelor mici și mijlocii!

    Robert Băicoianu, Sales Manager culturi horticole BASF Agricultural Solutions România

    În cei nouă ani de organizare ai competiției „Povești cu vinuri românești” au fost înscrise peste 3.250 de vinuri și spumante distincte

    ”Ne bucură că această inițiativă a ajuns deja un concurs consacrat, iar interesul este tot mai mare, de la an la an. A fost un eveniment remarcabil, iar jurizarea s-a realizat, ca de fiecare dată, conform standardelor internaționale OIVV”, a declarat Robert Băicoianu, Sales Manager culturi horticole BASF Agricultural Solutions România.

    În cei nouă ani de organizare ai competiției „Povești cu vinuri românești” au fost înscrise peste 3.250 de vinuri și spumante distincte, din toate categoriile vizate, în timp ce valoarea premiilor a ajuns la un total de 149.000 euro, din 2016 și până în prezent.

    “Un concurs de excepție! Iar frumusețea poveștilor din pahare este, de fapt, o încântare pentru noi, cei care le jurizăm. Din fericire, ne-a fost foarte greu, pentru că vinurile au fost la un nivel foarte ridicat și ierarhizarea lor a fost dificilă, dar asta nu face decât să ne bucure. Calitatea vinului românesc este într-o continuă dezvoltare, iar acest lucru se poate observa și în cifrele oficiale, care demonstrează interesul din ce în ce mai crescut pentru această licoare, nu numai la nivel național, dar și peste hotare, acolo unde ne luptăm cu marii producători ai lumii”, a declarat Georgel Costache, Vicepreședinte ADAR și Președinte al Juriului „Povești cu vinuri românești”.

    Cea mai creativă copertă a catalogului „Povești cu Vinuri Românești 2024”

    Pentru al doilea an consecutiv, alături de juriul format din Matei Sandu – Profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București, Sorin Sorașan – Ilustrator, și Alexandru Mălăescu – Creative Partner Long Shot Creative Shop, BASF România a organizat concursul dedicat tinerilor studenți pasionați de desen și artă.

    Competiția de creativitate și design a strâns aproximativ 750 de lucrări, care au ajuns pe masa juriului specializat. Câștigătoarea concursului și a marelui premiu, în valoare de 2.000 euro, este Elena Andriș, absolventă a masterului de grafică publicitară și de carte din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest, Timișoara.

    Comunitatea BASF a votat cea mai frumoasă etichetă de vin

    Ca în fiecare an, fanii paginii de Facebook a companiei au putut vota cea mai frumoasă etichetă a unei sticle de vin. Această competiție a devenit și ea, la rândul ei, o tradiție, atât pentru producători, cât și pentru utilizatorii platformelor de social media, care vor să descopere noutățile cu care se prezintă în fiecare an cramele lor favorite.

    Premiul comunității online a fost îndreptat anul acesta spre eticheta ce aparține vinului “Bob de Lună“, al Cramei Enocrama. ”Ne bucură să observăm un interes tot mai mare față de acest domeniu. Vedem viticultori mici, dar ambițioși, vedem o creștere constantă a calității și suntem mândri să fim parte a acestui efort de susținere a fermierilor români. Putem spune că inițiativa ”Povești cu vinuri românești” este un concurs cu tradiție, care poate fi un bun punct de sprijin pentru cramele aflate la început de drum, aducând în lumina reflectoarelor vinuri de calitate, ce merită cunoscute de publicul românesc și nu numai”, a spus Mario Tomšić, Country Manager BASF Agricultural Solutions România.

    Portofoliul BASF este organizat în șase segmente

    La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 112.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: Produse chimice, Materiale, Soluții industriale, Tehnologii de suprafață, Nutriție și îngrijire și Soluții agricole. BASF a generat vânzări de 68,9 miliarde de euro în 2023. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

    BASF Agricultural Solutions a generat vânzări de 10,1 miliarde de euro în 2023

    Agricultura este esențială pentru a pune la dispoziția unei populații în creștere rapidă hrană suficientă, sănătoasă și accesibilă, reducând, în același timp, efectele asupra mediului. Colaborând cu parteneri și experți în agricultură și integrând criteriul sustenabilității în toate deciziile de business, ajutăm fermierii să aibă un impact pozitiv pentru o agricultură durabilă. De aceea, investim continuu în zona de cercetare și dezvoltare, conectând gândirea inovatoare cu acțiunile practice din domeniu. Portofoliul nostru cuprinde semințe și trăsături genetice ale plantelor special selectate, soluții chimice și biologice pentru protecția culturilor, soluții pentru gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală.

    Cu echipe de experți în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, ne străduim să găsim echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii și al generațiilor viitoare. În 2023, divizia noastră a generat vânzări de 10,1 miliarde de euro. Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.


    Te-ar mai putea interesa

    Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură