• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Horia-Adrian Lupu, Agra Asigurări: Suntem singurul asigurator specializat de pe piața românească, am asigurat 1,4 milioane ha

    Angelica Lefter -

    Schimbările climatice, dar și factorii economici și sociali de la nivel național și internațional au efecte directe asupra fermierilor și culturilor lor. De la an la an pierderile în sectorul vegetal, cel puțin, sunt din ce în ce mai mari, mai ales din cauza efectelor devastatoare ale secetei, grindinei și altor fenomene. Fermierii ar trebui să cântărească bine aceste evenimente și să își îndrepte atenția, mai mult ca niciodată, spre a-și asigura culturile.

    Agra Asigurări și-a prezentat, astăzi, miercuri – 13 martie, în cadrul unei conferințe de presă, portofoliul actualizat al companiei și noile lansări privind produsele de asigurare. Evenimentul a fost deschis de Horia-Adrian Lupu, Director General al Agra Asigurări România, care a luat cuvântul pentru o prezentare generală a Sucursalei din țara noastră, parte grupului austriac Österreichische Hagelversicherung, încă din 2016. Tot Horia-Adrian Lupu a realizat o prezentare a tuturor produselor disponibile pentru fermierii români și noutatea acestui an, asigurări pentru plantațiile pomicole. La rândul său, Andrei Trofin, Manager Regional, a completat informațiile cu produsele care vin în întâmpinarea cultivatorilor de viță-de-vie.

    Asigurarea Plantațiilor Pomicole, un produs nou Agra Asigurări România

    Directorul General al Agra Asigurări Sucursala România, Horia-Adrian Lupu, a venit cu o serie de informații menite să aducă la cunoștința fermierilor posibilitățile pe care le au pentru a-și asigura culturile.

    ”La capitolul Viticultură și Pomicultură avem două produse pe care le-am adus în piață, cel de viticultură este mai vechi, l-am adus de mai mult timp în piață, însă anul acesta am adus niște modificări la el, noi spunem că sunt modificări înspre bine și un produs foarte important este acesta legat de asigurarea Plantațiilor Pomicole, lansat în premieră, astăzi, aici. Probabil vă întrebați cine suntem, ce facem? Suntem de câțiva ani în piața din România, facem parte din grupul Österreichische Hagelversicherung, o companie de asigurări specializată care a fost fondată în 1947 în Austria. Ea este gândită ca și un fond mutual, pe de o parte sunt firmele de asigurare, a fost fondată de firmele de asigurare din Austria, iar pe de cealaltă parte participă fermierii sub forma acestui fond mutual. Un lucru care ne preocupă foarte mult este legat de îmbunătățirea produselor de asigurare și suntem una dintre companiile importante din Europa pe această linie, vedeți, 75 de ani de experiență în gestionarea produselor pe sectorul agricol, dar și daunelor. Avem cea mai largă ofertă de produse de profil din Europa și iarăși un lucru foarte important, și cred că acest lucru îl urmăresc toate companiile, satisfacția clienților, care este undeva peste 90% după un sondaj din 2019. Ne dorim să facem astfel de sondaje, nu se fac la nivel de grup, se fac pe fiecare sucursală în parte”, a declarat Directorul General al Agra Asigurări Sucursala România, Horia-Adrian Lupu.

    Horia-Adrian Lupu, Director General al Agra Asigurări Sucursala România

    Horia-Adrian Lupu: Agra Asigurări este singurul asigurator specializat pe piața din România

    Șeful Agra Asigurări România a venit cu cifre exacte ale rezultatelor din anul precedent. Astfel, compania are peste 500 de evaluatori de daună din rândul fermierilor activi și peste 67.000 de clienți.

    ”Rezultatele din 2023 – prime subscrise au fost peste 340 de milioane de euro, suprafața asigurată în hectare la nivel de grup, 4,2 milioane, suma asigurată totală peste 10 miliarde de euro, clienți – peste 67.000, angajați – 180, iar evaluatori de daună – peste 500. Aici am să punctez un pic, evaluatorii din cadrul companiei sunt angajați cu contract de colaborare și fac parte din rândul fermierilor activi. De ce menționez cest lucru? Pentru că aceasta este o informație foarte importantă, este importantă pentru noi atât calitatea produselor de asigurare pe care noi le distribuim, dar este foarte important și modul în care se evaluează daunele”, a mai punctat Horia-Adrian Lupu, Director General al Agra Asigurări Sucursala România.

    Produsele Agra Asigurări, prezentare în cadrul unei conferințe de presă organizate la București

    Pe piața românească, Agra Asigurări este singurul asigurator specializat în cest moment, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Horia-Adrian Lupu.

    ”Pe piața din România, în mod oficial, suntem din 2016. Agra Asigurări este singurul asigurator specializat pe piața din România și produsele pe care noi le oferim clienților noștri sunt produse specializate pe partea de asigurare a culturilor agricole împotriva riscurilor atmosferice. În fiecare an analizăm situațiile cu care ne întâlnim în teren și pe baza acestor analize încercăm să îmbunătățim produsele, iar unul dintre produsele pe care le-am adus în acest an, în 2024, este produsul pentru pomicultură în care clienții își pot asigura plantațiile pomicole atât nou înființate cât și plantațiile pe rod sau plantațiile pe rod protejate. În ceea ce privește feedback-ul fermierilor, cred că cifrele vorbesc de la sine. Din 2016 am avut o creștere constantă, în momentul de față suntem la aproximativ 1,4 milioane de hectare asigurate în toată țara. Potențialul asigurativ este de 8 – 8,4 milioane de hectare. În momentul de față, din cifrele noastre, avem o cotă de piață de peste 50%. Acum, discutând despre acest potențial asigurativ, asigurările se învârt undeva între 2 și 2,5 milioane de hectare. Din punctul nostru de vedere, cred că asigurarea culturilor agricole nu ar trebui să lipsească din bugetul de cheltuieli al unei ferme. Fermierii să studieze toate informațiile pe care le găsesc în piață, să pună întrebări și să vină la discuții. Doar împreună cu ei și cu informațiile oferite de ei putem să îmbunătățim produsele și să găsim soluțiile potrivite de asigurare. (…) Procedurile de asigurare sunt foarte simple. Noi lucrăm forte mult cu brokerii de asigurare, orice fermier poate să ia legătura cu unul dintre brokerii de asigurare, de acolo își poate primi toate informațiile de care are nevoie, iar emiterea unei polițe este foarte simplă. Întreg procesul, de la ofertare până la emiterea decontului de daună este digitalizat, în cazul nostru”, a subliniat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Horia-Adrian Lupu, Director General al Agra Asigurări Sucursala România. Acesta a menționat și că, ”în România, media plăților la dosarele de daună este de undeva la 7-10 zile”.

    Andrei Trofin, Manager Regional pe Zona de Centru la Agra Asigurări Sucursala România

    Andrei Trofin, Agra Asigurări: Pot fi asigurate și plantații viticole care sunt înființate, dar nu sunt încă pe rod

    La rândul său, Andrei Trofin, Manager Regional pe Zona de Centru la Agra Asigurări Sucursala România, a detaliat produsul de viticultură.

    ”Noi am avut în portofoliul Agra Asigurări încă de la început posibilitatea de a asigura plantațiile de viță-de-vie contra riscurilor de grindină, furtună, ploaie torențială, incendiu și îngheț târziu de primăvară, însă de anul acesta am remodelat cumva produsul și l-am împărțit pe două categorii: produsul de bază – adică Agrar Basis Viță-de-Vie, în care sunt asigurabile o parte din riscuri, adică grindină, furtună, ploaie torențială și opțional incendiu, acesta fiind primul produs pe care îl oferim clienților noștri, la care putem să preluăm în asigurare atât plantații de viță-de-vie pentru struguri de vin, cât și plantații de vie pentru struguri de masă. Totodată, pot fi asigurate și plantații viticole care sunt înființate dar nu sunt încă pe rod, aceasta este o noutate începând de anul acesta. Am avut solicitări din partea asiguraților de a prelua și astfel de culturi, ei având obligativitatea în momentul în care au accesat o serie de fonduri europene, să aibă și o asigurare pentru aceste plantații chiar dacă ele nu sunt încă pe rod”, a explicat Andrei Trofin, Manager Regional pe Zona de Centru la Agra Asigurări Sucursala România.

    Riscuri asigurate de Agra Asigurări România, la vița-de-vie

    În afară de plantațiile pomicole și de viță-de-vie, Agra Asigurări România oferă produse de asigurare pentru grâu, porumb, floare-soarelui, rapiță, soia, cartof, sfeclă de zahăr și altele. Pentru toate informațiile despre produsele puse la dispoziție de Agra Asigurări Sucursala România, fermierii pot accesa site-ul: agraasigurari.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till