• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în fiecare regiune agricolă a țării

  Angelica Lefter -

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pe regiuni pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în majoritatea regiunilor țării vremea va fi frumoasă, mai caldă decât normalul perioadei.

  Meteorologii au estimat o vreme în încălzire în următoarele două săptămâni, în perioada 25 martie – 7 aprilie, chiar mai caldă decât specificul perioadei până în apropiere de data de 2 aprilie, când pot fi atinse temperaturi diurne și de 25 de grade Celsius, în Banat și Crișana. În celelalte regiuni, vremea va fi normală pentru perioada din an în care ne aflăm. Ploile vor fi semnificative în aproape toate regiunile, cu prezență constantă la data de 28 martie.

  Estimarea ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, din Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a țării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

  Citiți și: Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

  Ploile vor continua până la finalul lunii martie, dar și la început de aprilie (foto: b1tv.ro)

  ANM: Prognoza meteo pentru Banat, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  Vremea va fi în încălzire până în data de 2 aprilie, iar în mare parte din interval valorile termice se vor situa cu mult peste normele climatologice. În perioada 26-28 martie și cu o probabilitate ridicată și după data de 3 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 17…20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 și 31 martie) se vor atinge valori diurne de 23…25 de grade. În privința temperaturilor minime, după o noapte rece (25/26 martie) când vor fi valori în jurul a 0 grade (și prin urmare se va produce local brumă), încălzirea semnificativă se va resimți și la valorile nocturne care vor fi de 6…9 grade, mediat regional.

  Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și între 2 și 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

  ANM: Prognoza meteo pentru Crișana, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  Vremea va fi în încălzire până în data de 2 aprilie, astfel că, în mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Între 26 și 28 martie și după data 3 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 16…20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 și 31 martie) se vor atinge valori diurne de 22…25 de grade. În privința temperaturilor minime, după o noapte rece (25/26 martie) când vor fi și valori în jurul a 0 grade (și prin urmare se va produce local brumă), încălzirea semnificativă se va resimți și la valorile nocturne care vor fi de 5…9 grade, mediat regional.

  Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și între 2 și 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

  ANM: Prognoza meteo pentru Transilvania, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  La începutul intervalului, valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu medii regionale ale maximelor de 11…14 grade și ale minimelor de -3…0 grade (în primele nopți urmând a se produce local brumă). Din data de 28 martie și până spre 3 aprilie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, cele diurne urmând a fi de 20…23 de grade, iar cele minime de 3…7 grade, mediat regional. O ușoară răcorire a vremii va fi posibilă în ultimele zile ale intervalului de referință.

  Va ploua local în jurul datei de 28 martie și cu probabilitate ridicată și după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de fenomene electrice.

  ANM: Prognoza meteo pentru Maramureș, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  Vremea va fi în încălzire semnificativă, iar în cea mai mare parte a intervalului temperatura aerului va avea valori cu mult peste normele climatologice. Astfel, în primele zile se vor înregistra, în medie, maxime termice de 15…18 grade și minime de -2…2 grade (prin urmare local se va produce brumă). Între 28 martie și 2 aprilie, temperaturile diurne vor fi de 20…22 de grade, iar cele nocturne de 6…8 grade, mediat regional, ulterior fiind estimată o ușoară răcorire a vremii.

  Va ploua pe alocuri în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și după data de 2 aprilie; vor fi mai ales averse și izolat se vor semnala descărcări electrice.

  ANM: Prognoza meteo pentru Moldova, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  Vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că, în mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice. La începutul perioadei, se vor înregistra temperaturi maxime de 13…16 grade și minime de 0…3 grade (fiind condiții de producere a brumei în special în nordul regiunii), iar între 28 martie și 3 aprilie vor fi valori diurne de 20…23 de grade și nocturne de 5…8 grade, mediat regional. Spre sfârșitul celei de a doua săptămâni va fi posibil ca vremea să se mai răcorească.

  Va ploua pe alocuri în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse și izolat se vor semnala descărcări electrice.

  Citiți și: Vremea se schimbă radical. Anunț de la ANM

  ANM: Prognoza meteo pentru Dobrogea, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  La începutul intervalului, vor fi ușoare oscilații termice, iar valorile vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu maxime de 12…16 grade și minime de 3…5 grade. Din 29 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că -până spre finalul perioadei de referință- vor fi temperaturi în medie de 18…22 de grade ziua (ușor mai mici la început pe litoral) și 6…10 grade noaptea.

  După episodul ploios din 25 martie, până spre finalul celor două săptămâni (4-5 aprilie), probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, averse și descărcări electrice fiind posibile pe spații mici în jurul datei de 28 martie.

  ANM: Prognoza meteo pentru Muntenia, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  În primele zile ale intervalului, vor fi ușoare oscilații termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice; se vor înregistra maxime de 13…17 grade și minime de 0…5 grade, fiind posibilă producerea brumei în nordul regiunii. Din 28 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că -până spre finalul perioadei de referință- ziua vor fi temperaturi de 20…25 de grade, iar noaptea de 6…10 grade, mediat regional.

  Ploi locale se vor semnala în 28 martie, iar perioade în care va ploua vor fi cu o probabilitate relativ ridicată și după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice.

  ANM: Prognoza meteo pentru Oltenia, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  În primele zile ale intervalului, vor fi ușoare oscilații termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice, cu maxime de 14…17 grade și minime de 2…5 grade, mai coborâte în noaptea de 25/26 martie când în nordul regiunii vor fi temperaturi negative și condiții de brumă. Din 28 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că -până spre finalul perioadei de referință- ziua vor fi temperaturi de 20…24 de grade, iar noaptea de 6…10 grade, mediat regional.

  Va ploua local în 27-28 martie, iar perioade cu ploi vor fi cu o probabilitate ridicată și după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

  ANM: Prognoza meteo la munte, în intervalul 25 martie – 7 aprilie

  Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic în general apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime de 0…5 grade și minime negative, până spre -6…-4 grade. Din data de 28 martie, vremea se va încălzi treptat, astfel că -până spre finalul intervalului de referință- se vor înregistra valori mult mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă din an, ziua în medie de 6…14 grade, chiar mai ridicate la altitudini de sub 1000 m, iar noaptea de 1…7 grade.

  La începutul intervalului pe spații mici vor fi precipitații mixte, iar în data de 28 martie pe arii relativ extinse vor fi mai ales ploi. Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ploaie va fi ridicată și după data de 3 aprilie, potrivit ANM.


  Te-ar mai putea interesa

  Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

  Ultimele știri

  Prețul mieilor după Paști. Oierii mizează pe cererea venită pentru export Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare