• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Diana Buzoianu, USR: Noul Cod Silvic – atentat la pădurile României. Este scris, parcă, de dezvoltatorii imobiliari

    Angelica Lefter -

    Deputata USR, Diana Buzoianu, a avertizat că noul Cod Silvic este un atentat la pădurile României. Buzoianu semnalează o serie de probleme inadvertențe în proiectul de lege atât în ceea ce privește protejarea pădurilor de defrișările ilegale cât și în ceea ce privește limitarea accesului populației în păduri. Proiectul de lege pentru noul Cod Silvic a fost adoptat de Guvern și urmează să intre în dezbatere în Parlament.

    Vicepreşedinta a Comisiei pentru Mediu din Camera Deputaților, Diana Buzoianu a rătat că noul Cod Silvic este unul care nu protejează pădurile, ci înlesnește tăierea copacilor. Astfel, obiectivele de împădurire nu se mai regăsesc în noul proiect, deși există fonduri pentru acesta, potrivit unui comunicat de presă.

    Citește și: Guvernul a aprobat noul Cod Silvic. Ce prevede pentru proprietarii de păduri și fermieri


    Vicepreşedinta a Comisiei pentru Mediu din Camera Deputaților, Diana Buzoianu

    Diana Buzoianu atrage atenția că românii pot călca în mi puțin de 10% din suprafața României.

    ”Acesta nu este un cod care protejează pădurile, ci este un cod care duce la dispariția și mai multor păduri din România!” susține deputata USR Diana Buzoianu.

    Diana Buzioanu, vicepreşedintă a comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, spune că, în timp ce toată lumea spera ca Noul Cod Silvic să constituie șansa pentru a face o reformă reală a domeniului silvic, ”pentru ca pădurile să nu mai dispară sub ochii noștri, proiectul de lege propus de Guvern este, parcă, scris de dezvoltatorii imobiliari, de cei care taie ilegal pădurile și de cei care văd în Romsilva o simplă vacă de muls pentru profit”.

    ”Iată câteva din prevederile ”fantastice” din Noul Cod Silvic: liber la construit vile de vacanță în mijlocul pădurilor – s-a dublat suprafața pe care se poate construi. Adio confiscării vehiculelor utilizate pentru transportul ilegal de material lemnos, una dintre puținele măsuri anti-hoție, care și-a dovedit eficiența. Ariile Naturale Protejate continuă să nu fie protejate. Tăierea fără drept a copacilor din afara fondului forestier nu este infracțiune! Adio obiective de împădurire, cum era în legislația actuală. În loc să plantăm 2 milioane de hectare de păduri până în 2035 , în noul Cod avem ca obiectiv de împădurire 0 hectare, deși avem fonduri în PNRR să facem asta.”, a susținut Diana Buzoianu, deputată USR.

    Citiți și: Noul Cod Silvic. Fermierii vor putea încasa subvenție APIA pe terenurile împădurite

    Noul Cod Silvic limitează accesul în pădure impunând ”notificarea administrației”

    De asemenea, Diana Buzoianu reclamă faptul că noul Cod Silvic limitează drastic accesul în pădure și că cerința de a ”notifica administratorul pădurii” înainte de a vizita locul este deplasată.

    ”Putem călca în mai puțin de 10% din pădurile din România. În rest, pe legea de azi, să te plimbi prin pădure, e contravenție. De ani de zile societatea civilă cere să eliminăm această aberație, iar Noul Cod Silvic era momentul perfect să închidem acest subiect. În ciuda promisiunilor Ministerului Mediului proiectul codului silvic a ajuns sa reglementeze, halucinant, cum că dacă vrei să te plimbi pe jos, prin pădure, trebuie mai întâi să anunți administratorul ei!”, a spus Diana Buzoianu, deputată USR

    Anul trecut, deputata Diana Buzoianu a depus o inițiativă legislativă privind accesul liber în păduri. O inițiativă care a fost blocată de luni de zile de PSD și PNL, la Camera Deputaților.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor