• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Document util: Cererea-tip care trebuie depusă la APIA pentru subvenții!

    Roxana Dobre -

    Cererea tip pentru subvențiile agricole din acest an de la APIA. Campania de subvenții pentru anul 2024 urmează să înceapă oficial de mâine, joi – 4 aprilie la nivel național. Ca în fiecare an Agrointeligența-AGROINTEL.RO a reușit să obțină în exclusivitate formularul-tip care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul acestei zile și să fie pus la dispoziția fermierilor începând de mâine.

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) derulează în acest an campania de primirea a cererii de plată pentru subvenții în intervalul 4 aprilie – 7 iunie, inclusiv.  Agrointeligența-AGROINTEL.RO  publică în premieră formularul-tip de cerere de plată pentru campania 2024 chiar înainte ca acesta să fie trimis la Monitorul Oficial.

    Cererea de plată pentru campania 2024 poate fi descărcată AICI.

    Citiți și: Plata ANT bovine începe de vineri: ANT 7 – 30 euro/tona de lapte, ANT 8 – 97 euro/cap animal

    Cererea de plată se va completa în aplicația IPA Online

    În campania 2024, fermierii au posibilitatea de a realiza actualizarea parcelelor agricole, a elementelor de peisaj fară a se prezenta la centrele județene/locale APIA. Fermierii care nu pot accesa aplicația IPA Online se vor adresa funcționarilor responsabili cu primirea cererilor de plată, pentru a fi consiliați asupra pregătirii cererii de plată sau se pot prezenta la sediulț APIA conform programării.

    Pentru a beneficia de plăţile directe pe suprafață, fermierii trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, suprafața parcelei agricole să fie de cel puțin 0,3 ha, în cazul serelor, solariilor să fie de cel puţin 0,03 ha, iar în cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, arbuștilor fructiferi suprafața parcelei agricole să fie de cel puțin 0,1 ha și să declare toate parcelele agricole utilizate și elementele neproductive eligibile.

    Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online.

    La actualizarea digitizării parcelelor în aplicaţia IPA-Online 2024, fermierii care anterior au fost controlaţi pe teren clasic sau prin metoda teledetecţiei vor utiliza în mod obligatoriu rezultatele controalelor prin activarea straturilor de măsurători şi se vor asigura că suprafaţa declarată este conformă cu suprafaţa utilizată. De asemenea, fermierii trebuie să utilizeze informaţiile cadastrale urmare a înregistrării sistematice a imobilelor prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, în situaţia în care acestea sunt disponibile şi relevante. În situația în care nu există aceste informații cadastrale la identificare se va utiliza adeverința eliberată de UAT-ul pe raza căruia se regăsește suprafața de teren care face obiectul cererii de plată. Identificarea presupune ca parcela să nu se suprapună peste parcelele declarate de alți fermieri și să nu depășească limita blocului fizic, în conformitate cu art. 2 lit. p) din Ordinul MADR nr. 106/2024.

    Fermierii vor completa o singură cerere de plată

    Potrivit APIA, fermierii vor completa o singură cerere de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată.  După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Guvernul – decizie astăzi care îi vizează și pe fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu – cel mai mare regret după primul mandat. ”Aștept o analiză de la Consiliul Concurenței” Florin Barbu vrea să crească subvenția APIA la hectar Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou