• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Director ANIF, trimis în judecată. Este acuzat că a luat mită pentru o licitație trucată

    Roxana Dobre -

    Director din cadrul Agenției Naționale de Imbunătățiri Funciare (ANIF), trimis în judecată de procurori pentru luare de mită și folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. În dosar a fost trimis în judecată și un om de afaceri care a intervenit la directorul ANIF Galați pentru acordarea fără licitație a mai multor contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare.

    Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat astăzi, luni – 29 aprilie, printr-un comunicat că procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, unul dintre aceștia fiind la data faptelor director al ANIF Galați.

    Citiți și: ANIF a început campania de irigat. Primele culturi irigate: cele de grâu și de orz

    Director ANIF, trimis în judecată de DNA

    Director din cadrul ANIF, acuzat că ar fi luat mită

    Potrivit comunicatului DNA, Sorin Dănăilă la data faptelor șef serviciu/director al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

    În dosar a fost trimis în judecată și inculpatul C. I., administrator de fapt al Hidraconstruct Geovig SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și  Hidraconstruct Geovig SRL pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

    În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În perioada 19.05.2021 – 30.09.2021, inculpatul Sorin Dănăilă ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite și ar fi primit de la inculpatul C.I. suma totală de 134.821 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.

    Conform DNA, concret, în schimbul foloaselor respective, inculpatul Sorin Dănăilă s-ar fi asigurat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Galați a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu societatea Hidraconstruct Geovig SRL mai multe contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare și ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de societatea Hidraconstruct Geovig SRL.

    De asemenea, inculpatul Dănăilă Sorin i-ar fi transmis omului de afaceri informații care nu erau destinate publicității, cuprinse în documente întocmite în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în etapa de planificare/pregătire a achiziției publice.

    Citiți și: Veste bună de la Guvern pentru fermierii care irigă

    Pentru “ajutorul” acordat, inculpatul Sorin Dănăilă ar fi primit suma totală de 134.821 lei, ce ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăți comerciale controlate de cei doi inculpați. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparține inculpatului Sorin Dănăilă.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

    AFIR a făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


    Te-ar mai putea interesa

    Zece recomandări pentru o producție bună de ardei Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri

    Ultimele știri

    Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Rezultate studiu: ”Înlocuitorii de carne” pe bază de plante – produse ultraprocesate, adică alimente nesănătoase Un oier explică de ce este justificat prețul de 40 lei pentru un kilogram de telemea de oaie