• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători

    Oana Timar -

    În ultima zi lucrătoare înainte ca funcționarii APIA să intre în ”mini-vacanța” de 1 Mai și Paște, un fermier le-a transmis angajaților agenției de plăți că, din cauza promisiunilor neonorate, o mare parte a producătorilor agricoli nu vor avea bani pentru a pune pe masă bucatele tradiționale de care ar trebui să se bucure orice român.

    Gabriel Hîncu, un crescător de bovine, care beneficiază de subvenții prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, le-a trimis angajaților APIA un mesaj de Sărbători. Fermierul, cu o experiență de 22 de ani în agricultură, speră ca vorbele sale să ajungă la toți funcționarii care l-au lăsat pe el și pe colegii crescători cu conturile goale în prag de Sărbători. În baza promisiunilor făcute de către oficialii APIA și MADR, producătorul agricol a investit ultimii bani în înființarea culturilor de primăvară, cu speranța că până la Paște va încasa Ajutorul Național Tranzitoriu pentru specia bovine. Astăzi, în ultima zi în care s-ar mai fi putut face plăți, crescătorul de animale a găsit contul tot gol, fără vreo speranță că până după Paști, va mai încasa subvențiile ce i se cuvin prin APIA.

    Fermier cu buzunarele goale de sărbători

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA, în Săptămâna Patimilor

    Iată, integral, mesajul transmis de fermieri către angajații APIA și remis și către Agrointeligența – AGROINTEL.RO prin intermediul adresei noastre de e-mail redactia@agrointel.ro:

    Sper să citiți toți angajații APIA, în frunte cu tovarășul Pintea (Adrian Pintea – secretar de stat în Ministerul Agriculturii, n.r.). Sunt fermier de 22 ani și niciodată nu am avut contul gol până la finalul lunii aprilie (este vorba despre subvenția ANT BOVINE). Nu doresc să-mi răspundeti prin robotul vostru penibil în care se zice că termenul limită e 30 iunie. Știu asta! Ce mă deranjează este că mințiți lumea în presă și la TV că faceți plăti zilnic, apoi v-ați răzgândit și ați spus că se fac plăti în tranșe săptămânale, dar cel mai tare m-a deranjat că marele ”director” Pintea a promis fermierilor că toți vor avea banii în cont până în 15 aprilie! Crezând că este un om de onoare, ne-am bazat pe cuvântul lui și am împrumutat bani sau ne-am folosit economiile din pușculița noastră amărâtă și săracă de fermieri și am înființat culturile de primăvară (poate tovarășul vostru nu știe că bovinele nu pasc doar iarbă, au nevoie și de furaje). Și da, am reușit să înființăm culturile, cu sacrificii și sperantă. Că banii au să intre și să avem ce pune pe masă de Paște! Dar nu…nu au intrat banii, am fost mințiți și umiliți! Acum e Săptămâna Patimilor, nu e momentul să aducem injurii, dar vreau să vă zic doar atât: când serviți masa în familiile voastre, alături de cei dragi, cu bucate alese și scumpe, să vă gândiți că o mare parte dintre fermieri, cu datorii pe la rude și prieteni, mănâncă parizer sau ceva ieftin, dar cu inima împăcată că au reușit să termine campania de primăvară ca să aveți voi (toți angajații APIA) ce să puneți pe masă! Doar atât va zic: când mâncați un produs românesc, cu gust autentic, gândiți-vă la noi, cei care am trudit că să mâncați sănătos! Paște fericit vă doresc!


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Prețul căpșunilor – la jumătate față de anul trecut. Tânăr fermier: Ne rugăm de intermediari să ne ia marfa! Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri

    Ultimele știri

    Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Rezultate studiu: ”Înlocuitorii de carne” pe bază de plante – produse ultraprocesate, adică alimente nesănătoase Un oier explică de ce este justificat prețul de 40 lei pentru un kilogram de telemea de oaie