• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile!

  Angelica Lefter -

  Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a anunțat că temperaturile sunt în creștere în țara noastră. Vremea a intrat într-un proces de încălzire și pentru această săptămână sunt prognozate valori apropiate de 30 de grade Celsius.

  Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat de când vine vara în România. Chiar dacă temperaturile vor ținti spre 30 de grade, până atunci vor exista și fenomene meteorologice extreme care vor aduce vânt puternic.

  Citiți și: Alertă meteo de vijelii și ploi – în vigoare în nouă județe!

  Vreme caldă, temperaturile vor fi în creștere (foto: newsflux.ro)

  Elena Mateescu, ANM: Temperaturile vor atinge aproape de 30 de grade Celsius

  Fenomenele meteorologice anunțate încă din această dimineață, joi – 16 mai, vor face obiectul unei atenționări meteorologice de cod Galben până mâine seară.

  „De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice. Până atunci, mai discutăm și de fenomene meteorologice care fac obiectul unei atenționări meteorologice de cod galben începând din această dimineață, de la ora 10:00 până mâine seară, la ora 23:00 pentru sudul Banatului, Transilvaniei, dar și zona Carpaților Meridionali. În aceste zone, vântul va avea intensificări la rafală de 55-65 km/h, iar temporar peste 70-80 km/h. În același timp, un cod portocaliu va intra în vigoare în această seară, la ora 21:00 până mâine la ora 12:00 și vizează județul Caraș-Severin, unde vitezele vor avea limite cuprinse între 80 și 85 km/h, temporar peste 90 km/h. Din punct de vedere termic, așa cum menționam, de la o zi la alta, începând de la sfârșitul acestei săptămâni, vorbim de valori de temperaturi în creștere”, a menționat Elena Mateescu la Antena3.ro.

  Totodată, șefa ANM aa mai spus că dacă astăzi am avut parte de temperaturi între 15 și 24 de grade Celsius, de sâmbătă – 18 mai, deja contăm pe valori de până la 27 de grade, duminică 28 de grade Celsius.

  ”Şi săptămâna viitoare, vorbim de același ecart care va caracteriza, mai ales în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit inclusiv în Capitală, maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vară”, a punctat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) Elena Mateescu.

  Citiți și: Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, dar și vijelii și căderi de grindină

  Conform prognozei ANM pentru patru săptămâni, temperaturile și cantitățile de precipitații vor fluctua de la o săptămână la alta.

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 mai

  Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

  Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nordice, centrale, estice și local în cele sudice.

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 20 – 27 mai

  Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

  Cantitățile de precipitații se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în vestul și sud-vestul teritoriului, în timp ce în rest vor fi în general apropiate de mediile multianuale.

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 27 mai – 3 iunie

  Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara.

  Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare local în estul și sudul țării.

  Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 3 – 10 iunie

  Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări.

  Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.


  Te-ar mai putea interesa

  Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile Făinarea la castraveți: semne, combatere Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă