• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • După scandalul din Ucraina, și ministrul Agriculturii din China este anchetat pentru fapte de corupție

    Violina Gorcinschi -

    După ce parlamentul ucrainean l-a demis, recent, pe Mikola Solski din funcția de ministru al Agriculturii în urma acuzațiilor de corupție, se pare că situația se repetă și în China. Actualul ministru chinez de la Agricultură, Tang Renjian, este cercetat pentru fapte de corupție și cel mai probabil își va pierde funcția, având în vedere că deja numele său a fost eliminat de pe site-ul ministerului.

    Ministrul chinez al Agriculturii, Tang Renjian, în vârstă de 61 de ani, este cercetat pentru „încălcări grave ale disciplinei și ale legii” de către Comisia Centrală de Inspecție a Disciplinei (CCDI) și Comisia Națională de Supraveghere, potrivit unui comunicat oficial emis sâmbătă – 18 mai. Expresia este eufemismul tipic al CCDI pentru corupție, potrivit deccanherald.com.

    Securitatea alimentară din China, tulburată de situația politică de la minister (foto: navlovesm.pics)

    Ministrul Agriculturii chinez, cercetat pentru fapte de corupție

    Ministrul chinez al Agriculturii, investigat de organul de supraveghere al corupției de la Beijing pentru potențiale fapte penale, a fost eliminat din lista de conducere de pe site-ul ministerului, o schimbare care, susțin analiștii, ar putea întârzia planurile de securitate alimentară ale Chinei.

    Inițierea investigației asupra ministrului Tang, care este și șeful campaniei de securitate alimentară a Chinei, a fost neobișnuit de promptă.

    „Odată ce o astfel de investigație este anunțată, se poate concluziona, în prealabil, că oficialul va fi eliminat din funcție”, a declarat luni Even Pay, un analist în agricultură la Trivium China. Ministerul Agriculturii nu a oferit imediat declarații pentru Reuters.

    Citește și: Ministrul Agriculturii din Ucraina – suspect într-un caz de corupție cu terenuri agricole

    Sub conducerea lui Tang, ministerul Agriculturii și-a intensificat politicile de securitate alimentară și va implementa la 1 iunie o nouă lege menită să asigure autosuficiența privind aprovizionarea cu cereale.

    „Există riscul ca tulburările din cadrul ministerului generate de investigația lui Tang, să încetinească termenele de implementare sau să ducă la dificultăți suplimentare pentru oficialii care au lucrat îndeaproape cu Tang, în funcție de focalizarea acelei investigații. Totuși, securitatea alimentară este atât de importantă pentru Xi Jinping, încât este puțin probabil ca întreruperile sau întârzierile majore să fie tolerate”, a spus Pay.

    În timp ce direcția politică pentru securitatea alimentară este coordonată în comun de mai multe ministere și departamente, ministerul agriculturii este principalul organism care supraveghează economia rurală.

    „Decăderea lui urmează declinului economic grav din zonele rurale din ultimii ani”, a declarat Ma Wenfeng, analist senior la Beijing Orient Agribusiness Consultancy.

    China este cel mai mare cumpărător de cereale, carne de porc și alte produse agricole din lume. Industria agrobusiness urmărește evoluția către autosuficiența alimentară în a doua economie din lume, deoarece ar putea reduce cererea de import a Chinei.

    Tang a apărut ultima dată în public săptămâna trecută, miercuri – 15 mai, la o conferință despre talentul rural din nord-vestul provinciei Shaanxi.

    Anul trecut, înainte de înlăturarea oficială a lui Li Shangfu și Qin Gang, foștii miniștri ai apărării și externe ai Chinei, cei doi bărbați erau dispăruți de luni de zile. Disparițiile lor au ridicat semne de întrebare din partea diplomaților cu privire la schimbările bruște în conducerea Chinei, într-un moment în care creșterea economică a țării este lentă și relațiile cu Statele Unite s-au înrăutățit.

    Citește și: Ucraina a rămas fără ministru al Agriculturii. Solski, demis în Parlament

    Tang Renjian, în vizorul Partidului Comunist pentru corupție

    Consiliul de Stat, sau cabinet, l-a enumerat în continuare pe Tang ca ministru al Agriculturii pe site-ul său la ultima verificare de astăzi.

    Numele lui Tang nu a dat rezultate de căutare pe site-ul ministerului său, cu excepția unei declarații despre investigația sa. Într-o declarație de sâmbătă – 18 mai, conducerea de vârf a Partidului Comunist din cadrul ministerului agriculturii și-a declarat „în unanimitate” sprijinul pentru decizia de a-l investiga pe Tang.

    „Trebuie să pedepsim sever corupția cu o atitudine de toleranță zero”, s-a spus în declarație.

    Tang a fost guvernator al provinciei de nord-vest Gansu din 2017 până în 2020, înainte de a fi numit ministru al agriculturii și afacerilor rurale în decembrie 2020.


    Te-ar mai putea interesa

    Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații