• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Nicolae Ciucă, la Agriplanta: ”Am avut 24-26 de stupi, mă ocupam de ei. Albina simte omul”

  Daniel Befu -

  Nicolae Ciucă, actualul președinte al Senatului, este nu doar fost premier al României, ci și fost apicultor. Liderul Partidului Național Liberal a mărturisit pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că o bună perioadă de timp a fost și crescător de albine, fiind fascinat de viața stupului.

  Nicolae Ciucă a vizitat astăzi, joi – 23 mai, târgul Agriplanta de la Fundulea, județul Călărași. Însoțit de mai mulți lideri liberali, între care europarlamentarul Dan Motreanu și deputatul Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, liderul PNL a discutat cu fermierii și cu expozanții participanți la expoziția agricolă din câmp.

  ”Absolut totul este remarcabil pentru că aici vin oameni care își expun ceea ce au mai bun, atât fermierii, cât și mecanizatorii. Ceea ce mi-a plăcut mie cel mai mult este faptul că am putut să văd interes din partea fermierilor români pentru dezvoltarea propriilor capacități de producție a semințelor, inclusiv genetica pe care o dezvoltă cu forțe proprii. Același lucru l-am remarcat și la sectorul zootehnic, ca atare este un lucru care ne dă speranțe pentru că la un moment dat se instalase această blazare că România nu mai este în măsură să facă cercetare-dezvoltare. Uitați că există sectorul privat care face lucrul acesta”, ne-a declarat Nicolae Ciucă.

  Cel de-al doilea om în stat a apreciat apetitul companiilor de agribusiness de a investi în sectorul agricol românesc. ”Din discuțiile cu cei care vând utilaje agricole, mi-a plăcut că au venit în România pentru că au găsit teren fertil, au găsit potențial și deja cresc în țara noastră pentru a putea să livreze și în alte țări. Ceea ce trebuie să intre în responsbilitatea decidenților politici este partea de politici pentru agricultura românească și așa cum am spus și când am stat de vorbă și cu fermierii, trebuie neapărat să închidem lanțul. Este acel proiect al Uniunii Europene ”De la furcă la furculiță”, asta înseamnă că fermierii trebuie să aibă capacitatea să producă materia primă, să o proceseze, să o ambaleze, să o vândă atât în țară cât și peste hotare, deci aceasta este chestiunea spre care ne vom focaliza atenția de acum înainte”, a mai spus Ciucă.

  Nicolae Ciucă la standul apicultorului Cosmin Herța

  Nicolae Ciucă a făcut apicultură

  Liderul PNL ne-a făcut și o mărturisire: a fost apicultor și chiar dacă nu a ajuns la un nivel la care să facă profit din produsele stupului, Nicolae Ciucă a recunoscut că este fascinat de viața din interiorul ”cutiilor” cu albine.

  ”Am avut (albine – n.r.) la începutul anilor 2.000, când aveam ceva timp. Până în 2007 am avut 24-26 de stupi, nu mai țin minte exact, și mă ocupam de ei pentru că îmi plăcea foarte mult. M-a fascinat viața stupului. Nu îmi era teamă de înțepături, niciodată, stupul simte, albina simte omul. (…) Nu am apucat să facem mare lucru cu ea că au fost anii aceia de secetă, dacă vă aduceți aminte și duceam stupii pe malul Dunării, la Bistreț, pentru floarea de mal de apă, acolo se mai depunea un pic de rouă și mai găseau ceva să culeagă, să putem să intrăm cu ei în iarnă. Pentru familie ajungea, absolut. Nu e nimic mai frumos decât la marginea pădurii, lângă un lan de floarea-soarelui, să te ocupi de stupi”, ne-a declarat Nicolae Ciucă.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2024. Banii intrați în conturile fermierilor în ultimele zile Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Val de caniculă cu noi recorduri termice. Județele care au intrat sub alertă meteo până vineri

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă