• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Se schimbă vremea! Vin zile cu înnorări, ploi şi descărcări electrice în fiecare după amiază

    Violina Gorcinschi -

    Vremea la sfârșitul lunii mai, în următoarele zile, în perioada 27 mai – 2 iunie. Ciclonul se întoarce și aduce ploi, înnorări și descărcări electrice în fiecare după-amiază a săptămânii.

    În jumătatea de est a ţării, cerul va fi înnorat pe alocuri, iar în rest va fi mai mult senin. Aversele vor fi slabe, pe arii restrânse în Moldova şi Dobrogea şi izolat în Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice și pe crestele Carpaţilor Orientali.

    Temperaturile minime se vor încadra între 6 şi 17 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei, până spre 1…2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

    Cum va fi vremea luni, 27 mai

    Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în ziua anterioară în sud, centru şi est, în timp ce, în restul ţării, nu vor avea loc variaţii semnificative.

    Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate şi averse în Dobrogea şi Moldova, unde vor fi însemnate cantitativ (peste 15…25 l/mp), local la munte, pe suprafeţe mici în Transilvania şi Muntenia şi izolat în celelalte regiuni.

    Pe alocuri, vor fi descărcări electrice şi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua, viteze în general între 45 şi 60 km/h, în centru, sud-est şi zonele montane, iar cu totul trecător şi la intensităţi mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade.

    Citește și: Prognoza meteo pe luna iunie. Graficul temperaturilor și ploilor în prima lună de vară

    Cum va fi vremea marți, 28 mai

    În estul, sudul și centrul ţării, vremea va fi, în general, instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și izolat vor fi căderi de grindină.

    În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse slabe se pot semnala doar pe spații mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua pe crestele montane şi de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade.

    Ploi și descărcări electrice la final de mai (foto: ksro.com)

    Cum va fi vremea miercuri, 29 mai

    Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în zonele deluroase şi montane, în nord-estul, centrul şi sud-estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza şi seara, local se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi izolat vor fi posibile căderi de grindină.

    Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, a anunțat ANM.

    Citește și: Alertă meteo: Ploi, grindină și vânt puternic în șapte județe

    Cum va fi vremea joi, 30 mai

    Vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă pe alocuri mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină.

    Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade.

    Cum va fi vremea la finalul săptămânii

    În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, respectiv intervalul 31 mai-2 iunie, vremea va deveni treptat călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare.


    Te-ar mai putea interesa

    Ploi, vânt puternic și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 13 județe Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici Grindina a făcut prăpăd! Culturi puse la pământ și case distruse. ”Era cât oul de găină”

    Ultimele știri

    Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis