• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ferma de Bălțate Românești care l-a impresionat pe ministrul Agriculturii din Ungaria

  Roxana Dobre -

  O fermă de vaci din Comuna Bodoc, județul Covasna a atras atenția ministrului Agriculturii din Ungaria, Nagy István, care a mers în vizită la exploatația care deține 50 de bovine din rasa Bălțată Românească, linia de lapte. Ferma aparține tânărului Ferencz Alpár, un fermier care vrea să își extindă ferma.

  Ministrul Agriculturii din Ungaria, Nagy István, a rămas impresionat de o fermă de vaci din județul Covasna. Exploatația aparține tânărului Ferencz Alpár, un fermier care a preluat ferma de la tatăl său iar în prezent deține 50 de capete de bovine din rasa Bălțată Românească și se pregătește să populeze noile grajduri pe care deja le-a pus la punct cu alte vaci din aceeași rasă.

  Citiți și: Ministrul Agriculturii din Ungaria: Bruxelles-ul şi Comisia Europeană îi sprijină pe oligarhii ucraineni

  Bălțate în ferma crescătorului Ferencz Alpár din județul Covasna

  Bălțatele Românești care l-au impresionat pe ministrul Agriculturii din Ungaria

  Tânărul femrieri, Ferencz Alpár, a primit ieri, marți – 28 mai, vizita ministrului Agriculturii din Ungaria, Nagy István. Oficialul, care a fost însoțit în cadrul vizitei și de câțiva reprezentanți UDMR, între care și deputatul Könczei Csaba, s-a declarat impresionat de ferma din județul Covasna.

  ”Animale uimitoare am descoperit într-o vizită la ferma lui Ferencz Alpár. Tinerii fermieri sunt baza agriculturii pentru viitor. Bazându-se pe ei, agricultura poate fi și mai puternică”, a transmis ministrul Nagy István pe pagina sa de Facebook.

  Ministrul Agriculturii din Ungaria, Nagy István, a fost impresionat de ferma zootehnică a unui tânăr din Bodoc, județul Covasna

  La rândul său, fermierul Ferencz Alpár a vorbit pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO despre vizita minstrului în ferma sa. ”Domnul ministru a efectuat o vizită în aici în județ la Sfântu Gheorghe și după aceea a vrut să vadă o fermă nouă, cu investiții recente. Și a venit la mine pentru că avem construit un nou grajd, vrem să ajungem la 50 de vaci de muls în fiecare zi, atât este capacitatea grajdului. Noi avem acum în total 50 de capete din rasa Bălțață Românească din care mulgem 30 de capete, restul sunt tineret femel. Lucrăm circa 55 de hectare pe care producem preponderent furaje cum ar fi lucernă, porumb, cereale. Avem și fâneață. Doar concentratele și tărâțele le cumpărăm. Laptele îl vindem la un procesator cunoscut din zona Covasnei. Prețul pe litrul de lapte nu aș spune că ne mulțumește, în prezent primim 1,78 de lei/litru. Media de lactație în fermă este de 20 litri/zi în această perioadă. Beneficiem și de subvenții suntem în Controlul Oficial al Producțiilor (COP) din 2017”, a adus lămuriri fermierul pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Citiți și: Crescător de vaci: Fermierii bio din Ungaria primesc subvenții duble față de noi, cei din România

  Ministrul Agriculturii, Nagy István, a vizitat exploatația tânărului fermier Ferencz Alpár

  Fermă preluată de la părinți, dezvoltată cu fonduri europene 

  Tânărul fermier din județul Covasna a povestit pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că ferma pe care o administrează a fost preluată de la părinții săi dar a fost dezvoltată cu fonduri europene.

  ”Am preluat ferma de la părinți în 2012 și am dezvoltat-o cu fonduri europene. În 2016 am făcut un PFA și am reușit să iau fonduri europene pe Tânăr fermier din același an, după aceea am continuat cu un proiect care s-a derulat pentru zona noastră și am reușit să iau două utilaje. De asemenea anul trecut am accesat un proiect prin programul LEADER și am achiziționat tot două utilaje și acum aștept răspuns pentru că am depus pe DR-20 – Investiții în sectorul zootehnic”, a mai detaliat fermierul.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați

  Ultimele știri

  Șef din APIA – anunț pentru crescătorii de animale care vor să ia subvențiile în avans Pajiștile sunt pârjolite, prețul nutrețului a explodat. Crescător de vaci: ”Trebuie să găsim un ajutor” Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate