• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Guvernul a aprobat programul ”Rabla pentru tractoare” prin care 5.000 de fermieri își vor cumpăra utilaje noi

    Oana Timar -

    Programul Rabla pentru tractoare a fost bugetat pentru ca 5.000 de fermieri să beneficieze de sprijin la achiziția unui tractor nou, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Programul Rabla pentru tractoare urmează să se lanseze în curând, de la bugetul de stat existând o alocare financiară aprobată de Guvernul României în cuantum de peste 100 de milioane de euro.

    Programul Rabla pentru tractoare a fost aprobat în ședința de Guvern de astăzi, joi – 30 mai, a anunțat Florin Barbu, ministru al Agriculturii. Acesta a precizat că fermierii vor primi câte un voucher de 20.000 de euro pentru a-și cumpăra un tractor nou.

    ”Tractoare noi pentru fermieri – începe programul ”Rabla”. Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Național de tractoare și mașini agricole, care a fost aprobat în ședința de Guvern. 5.000 de fermieri vor putea beneficia de acest program și vor primi vouchere de 20.000 de euro pentru achiziționarea de tractoare sau alte utilaje noi. Bugetul alocat pentru acest program este de 100 milioane euro”, a anunțat ministrul Barbu după ședința de Guvern.

    Șeful de la Agricultură a arătat că programul Rabla pentru tractoare răspunde cererii venite din partea micilor fermieri care au cerut sprijin pentru a-și moderniza tehnica agricolă. ”Le-am promis micilor fermieri și legumicultorilor acest ajutor și, ca de fiecare dată, ne respectăm angajamentul de a susține agricultura și pe cei care produc româneșe”, a mai spus Barbu.

    senior farmer driving modern and red tractor

    Premierul Ciolacu: Mecanismul va fi unul cu minim de birocrație

    La rândul său, premierul Marcel Ciolacu și-a arătat susținerea pentru noul program de sprijin. ”În premieră, finanțăm cum am promis, prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat în acest moment este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație”, a spus premierul României la ședința Executivului.

    Vă reamintim că Agrointeligența – AGROINTEL.RO v-a informat în premieră despre noul program de sprijin pentru fermieri la achiziția unui tractor nou. Rabla pentru tractoare se va desfășura pe un model similar cu programul dedicat autovehiculelor, adică producătorii agricoli vor primi, în schimbul unei rable date la casat, un voucher în valoare de 20.000 de euro. Rabla pe care o predau fermierii poate fi un tractor vechi sau un autoturism.

    Conform ultimelor informații furnizate de către conducerea AFM, la achiziția noului tractor pe baza voucherului de la Rabla, fermierii pot să opteze pentru un utilaj cu un preț plafonat la 55.000 de euro. Acest lucru înseamnă că utilajele achiziționate vor fi de capacitatea necesară pentru a răspunde nevoilor de lucru dintr-o fermă mică, o fermă de familie.

    Data de lansare a proiectului Rabla pentru tractoare nu a fost comunicată, fiind anunțat doar că programul va fi funcțional din această vară.


    Te-ar mai putea interesa

    Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații