• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tinel Gheorghe – noul director APIA. Primul mesaj către fermieri despre subvenții

    Oana Timar -

    Agrointeligența a avut din nou dreptate! Tinel Gheorghe este noul director general al APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. În noua sa calitate, Tinel Gheorghe a făcut un apel către fermieri să se grăbească să depună cererea de plată, ultima zi de înregistrare fiind data 7 iunie, adică vinerea viitoare.

    Începând de ieri, miercuri – 29 mai, Tinel Gheorghe a preluat funcția de director general al APIA. Schimbarea de la conducerea agenției de plăți vine într-o perioadă foarte aglomerată la centre unde campania de primire a cererilor este pe ultima sută de metri. Din această cauză, noul șef al APIA a transmis un mesaj către fermieri, făcând apel, prin intermediul asociațiilor de profil, să le readucă aminte producători agricoli că ultima zi în care cererea de plată mai poate fi înregistrată este 7 iunie, adică vinerea viitoare.

    ”În contextul colaborării cu instituția noastră și al interesului comun în ceea ce privește absorbția fondurilor naționale și europene destinate dezvoltării fermierilor, în numele directorului general al APIA, domnul Tinel Gheorghe, dorim să vă mulțumim pentru sprijinul constant și pentru deschiderea de a identifica împreună cele mai bune soluții pentru a răspunde nevoilor fermierilor din România.

    Dorim prin prezentul e-mail să vă reamintim că la data de 7 iunie 2024, APIA încheie Campania de depunere a cererilor de plată și, față de anii precedenți, perioada de depunere nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată depune cereri cu aplicarea de penalități.

    În acest sens, avem rugămintea de a vă alătura efortului nostru prin mobilizarea fermierilor, membri ai asociației pe care o conduceți, de a depune în termen, la APIA, cererile de plată.

    În speranța că vocea intereselor pe care le promovați va avea un ecou semnificativ în rândul fermierilor, vă mulțumim anticipat și vă asigurăm de întreaga noastră considerație”, este mesajul primit transmis astăzi pentru mobilizarea fermierilor în campania de cereri 2024.

    Noul șef al APIA vine de la MADR

    Vă reamintim că încă din 16 mai, Agrointeligența – AGROINTEL.RO v-a informat în premieră despre numirea lui Tinel Gheorghe la conducerea APIA, cu susținerea PNL. Gheorghe este cel de-al doilea director liberal al APIA numit în ultimele 6 luni.

    Licențial în drept și doctor în silvicultură, Tinel Gheorghe este unul dintre cei mai vechi și cunoscuți directori din cadrul MADR. În perioada 2001-2005 Tinel Gheorghe a ocupat funcția de consilier în cadrul MADR iar ulterior în 2005 – 2007 a fost director general – șef Corp Control în cadrul ministerului. De asemenea, în perioada 2007 – 2008 acesta a fost director general adjunct la MADR.

    Pentru o perioadă, Gheorghe s-a suspendat din funcția ministerială după ce a fost ales deputat în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În cadrul Parlamentului, Tinel Gheorghe a activat în Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților. În cadrul PDL și ulterior PNL, Tinel Gheorghe a ocupat funcții de conducere în cadrul grupurilor parlamentare, fiind lider și vicelider.

    Pe plan politic, Tinel Gheorghe a fost președintele filialei PNL Ialomița până în iulie 2021, când la conducerea filialei județene a fost alea Dragoș Soare, actualul primar al municipiului Slobozia.


    Te-ar mai putea interesa

    Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații