• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lista fermierilor care primesc între 40.000 și 70.000 euro pe fermă

  Roxana Dobre -

  Bani pentru tinerii fermieri care au avut proiecte europene eligibile dar fără finanțare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că a emis notificări pentru 484 de tineri fermieri pentru acordarea finanțării prin submăsura 6.1. „Sprijin pentru instalarea tinerilor femieri”

  AFIR a anunțat astăzi, luni – 10 iunie, printr-un comunicat că a trimis notificări tinerilor fermieri care a avut proiecte europene eligibile dar fără finanțare pentru submăsura 6.1. Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat finanțarea proiectelor a devenit posibilă după de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat suplimentarea sumelor.

  Citiți și: MADR a suplimentat bugetul pentru 484 de tineri care vor primi ajutorul de 70.000 euro/fermă

  Tinerii fermieri cu proiecte AFIR neeligibile au primit o alocare suplimentară (foto: challenge.org)

  AFIR a informat prin intermediul comunicatului de presă că urmare a suplimentării fondurilor disponibile cu 20,84 milioane de euro pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor femieri” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) și a publicării pe pagina de internet www.afir.ro a Rapoartele de selecție suplimentare a inițiat procedura de notificare în vederea contractării proiectelor aflate pe lista proiectelor eligibile fără finanțare și rămase în așteptare.

  Conform Rapoartelor de selecție suplimentare aferente sesiunii 2021, primesc finanțare 484 de tineri fermieri, din care 394 de tineri sunt din zona non-montană, valoarea publică a proiectelor depuse fiind de 16,72 milioane de euro. Totodată, alți 90 de tineri din zona montană vor primi fonduri în valoare de 4,11 milioane de euro pentru a se instala ca fermieri.

  Citiți și: Instalarea tinerilor fermieri – lista cu cei 440 de fermieri care primesc 70.000 de euro/fermă

  Condiții de eligibilitate minime pentru proiectele selectate de AFIR

  AFIR precizează că proiectele selectate vor fi finanțate sub rezerva îndeplinirii unor condiții minime de eligibilitate. Astfel, în vederea contractării, solicitanții trebuie să figureze în ONRC – Oficiul Registrului Comerțului și la APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu forma de organizare prin care au solicitat sprijinul, cu dimensiunea minimă eligibilă, precum și cu pragul minim exprimat în SO (dimensiunea fermei) conform sprijinului aprobat în Raportul de selecție din 2021.

  O altă condiție este aceea ca solicitantul să nu fie selectat pentru finanțare prin alte submăsuri sau intervenții din PNDR 2020, Tranziție 2021-2022 și PS 2027 – în mod special prin intervenția DR-30 din actuala programare și prin linii de finanțare similare submăsurii 6.1 din cadrul Grupurilor de Acțiune Locală.

  ”Având în vedere că AFIR va efectua ultimele plăți prin PNDR 2020 până la data de 31 decembrie 2025, este necesar ca solicitantul să implementeze Planul de afaceri până la cel târziu la 30 septembrie 2025. În cazul în care, după verificarea de către experții AFIR, se constată nerespectarea condițiilor de eligibilitate menționate anterior, proiectele respective vor avea statutul de contract neîncheiat și nu vor mai primi finanțare”, mai precizează agenția.

  AFIR reamintește că sprijinul acordat prin submăsura 6.1 este 100% nerambursabil, valoare finanțării fiind cuprinsă între 40.000 de euro și până la 70.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației și de tipul investiției propuse și se acordă în două tranșe, în baza unui plan de afaceri.

  După finalizarea tuturor etapelor procedurale de notificare a solicitanților și verificări administrative, proiectele depuse de tinerii fermieri vor intra în etapa de contractare.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2024. Banii intrați în conturile fermierilor în ultimele zile Fermierul Valentin Popa a pierdut toate culturile: ”Cerem autorităților să ne ajute pentru că vom da faliment” Subvenție APIA de 175 euro/hectar. Suprafața eligibilă la plată: minim 100 de hectare

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă