• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!”

    Roxana Dobre -

    Proaspăt ales primar al municipiului Slobozia, județul Ialomița, Alexandru Potor, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a dorit să transmită, deja, un mesaj cu privire la implicarea sa în sprijnirea sectorului agroalimentar din zonă.

    Imediat după centralizarea datelor care au consfințit victoria sa electorală, împotriva lui Dragoș Soare, primarul în funcție, Alexandru Potor a acordat o declarație, în exclusivitate, pentru Agrointeligența: “Intenția noastră, a echipei pe care o conduc, este să încercăm să aducem mai mulți investitori care vor să dezvolte partea de procesare de produse agricole, dar și pentru industria alimentară. Vom încerca să punem la dispoziție suprafețe de teren din patrimoniul local, prin hotărâre de Consiliu Local, cu utilități, cu toate condițiile necesare, în așa fel încât companiile interesate să se să-și stabilească sediul operational, de producție și sediul social la Slobozia. Deci practic un parteneriat solid între comunitate și companiile care se îndreaptă către această parte de procesare, de industrie alimentară. Ne interesează, pe de o parte, activitatea lor, dar și posibilitatea de a genera mai multe venituri la bugetul local. Pe de altă parte, o să investim în continuare în zona de învățământ, pentru a avea tineri mai bine pregătiți pentru activitatea din agricultură, în cultura mare unde, se știe, zona Sloboziei este foarte bine reprezentată, dar și pentru industria alimentară. Ca primar voi avea o deschidere totală către fermieri.”

    Primarul ales al muncipiului Slobozia, Alexandru Potor a apreciat colaboarea pe care a avut-o în decursul timpului cu Grupul Agrointeligența.

    “Agrointeligența este din punctul meu de vedere, una dintre cele mai serioase publicații din domeniul agricol și aș vrea să mulțumesc mult public pentru parteneriatul avut de-a lungul timpului. Am avut un bun prilej să lucrez cu dumneavoastră și când eram în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Acum îmi doresc foarte mult ca Agrointeligența să fie o prezență mai mai pregnantă aici la Slobozia. Chiar aș vrea să avem întâlniri cu dumneavoastră, cu reprezentanții fermierilor, ai mediului academic pentru că trebuie să aducem, cumva, ceva în plus în zona aceasta de agricultură” a spus Alexandru Potor.

    O prioritate a noului primar al Sloboziei va fi analiza modului în care municipiul reședință de județ pentru Ialomița poate deveni un punct central în zona de comunicare profesională a fermierilor.

    “În primul rând, vom încerca să susținem proiectele care s-au dovedit a fi viabile, care au fost începute de-a lungul timpului. Din păcate, a fost un proiect legat de întâlnirea fermierilor și celor care participă în zona agricolă și în zona de industrie alimentară, care nu s-a mai continuat. O să analizăm cu mare atenție situația de acolo și, după o discuție serioasă cu reprezentanții sectorului agricol și cu cei din presa agricolă, vom vedea dacă acest proiect poate să continue pentru a face din Slobozia, într-adevăr, un centru de întâlnire a fermierilor”, a precizat Alexandru Potor.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – sprijin de 37.000 de euro pe fermă. Decizia, la nivel european Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență

    Ultimele știri

    Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar