• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANM a emis noi alerte. Județele unde temperaturile urcă la 37 de grade

    Roxana Dobre -

    Meteorologii au emis mai multe alerte de Cod Galben și Cod Portocaliu până mâine inclusiv. Toată țara se află sub avertizări și informări meteo de caniculă și disconfort termic.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, marți – 18 iunie, trei alerte care anunță temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic în toate județele țării. Temperaturile vor atinge 37 de grade iar  indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

    Citiți și: Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile

    Mesaj 1 – Atenționare meteorologică de Cod Galben

    Cod Galben de caniculă pe parcurusl zilei de marți

    Interval de valabilitate: 18 iunie
    Fenomene vizate: Temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat

    În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

    Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

    Citiți și: Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h!

    Județele aflate sub Cod Galben de caniculă pe parcursul zilei de marți

    Mesaj 2 – Avertizare meteorologică de Cod Galben și Cod Portocaliu

    Cod Galben de disconfort termic ridicat pe durata zilei de mâine

    Interval de valabilitate: 19 iunie
    Fenomene vizate: Val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

    Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, nopatea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

    Cod Portocaliu de căldură, mâine – 19 iunie

    Interval de valabilitate: 19 iunie
    Fenomene vizate: Val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

    Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 33 și 37 de grade, va i caniculă și disconfort termic accentuat iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

    Conform unei note a meteorologilor, în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

    Val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat în toată țara


    Te-ar mai putea interesa

    Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații