• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un nou val de caniculă! Alertă meteo emisă de ANM pentru mai multe județe

    Violina Gorcinschi -

    Avertizare meteo – se întorc căldurile în mai multe zone ale țării. Meteorologii au transmis, pentru intervalul 2-3 august, avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă, caracterizate de temperaturi ridicate și disconfort termic. Nordul și nord-estul țării vor fi, însă, ferite de călduri.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de cod galben și portocaliu de căldură pentru astăzi, vineri – 2 august și mâine, sâmbătă – 3 august. Astăzi, disconfortul termic va fi simțit în mare parte din țară, iar mâine va fi prezent doar în județele Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța. De asemenea, vom avea parte de nopți tropicale.

    Mesaj 1 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 2 august
    Fenomene vizate: disconfort termic ridicat și caniculă

    În Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

    Cod Portocaliu

    Interval de valabilitate: 2 august
    Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

    În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul Bucureștivafi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

    Alertă meteo pentru 2 august (foto: meteoromania.ro)

    Mesaj 2 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 3 august
    Fenomene vizate: disconfort termic și caniculă

    În sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei, va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

    Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea, în special în est și sud-est.

    Cod Portocaliu

    Interval de valabilitate: 3 august
    Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: județele Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța

    În județele Călărași, Ialomița, Brăila și în partea continentală a județului Constanța va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

    ANM: Vremea pe 3 august (foto: meteoromania.ro)


    Te-ar mai putea interesa

    Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar Casa Verde Fotovoltaice 2024 – sesiune nouă. Când se depun dosarele pentru cei 30.000 lei/locuință Fermierul Mihai Afiliu a investit 4 milioane de euro pentru a transforma bălegarul în energie verde

    Ultimele știri

    Pro Agro solicită anularea ordinului de suspendare a rachetelor antigrindină în Prahova Un nou val de caniculă! Alertă meteo emisă de ANM pentru mai multe județe Agenție de plăți: 48,5 milioane de euro, în conturile fermierilor în ultima lună!