• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cod roşu, portocaliu şi galben de fenomene extreme în România! Județele sub alertă!

    Roxana Dobre -

    Meteorologii anunță o nouă perioadă ”de foc”. În următoarele două zile toată țara se află sub coduri de caniculă și disconfort termic, fiind emise avertizări și de cod roșu, ceea ce înseamnă că fenomenele prognozate vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, luni – 19 august, noi avertizări de caniculă și disconfort termic ridicat sau foarte accentuat. Sub alertele meteorologilor se află toată țara începând de astăzi, luni – 19 august și până mâine, marți – 20 august.

    Un nou val de caniculă

    Mesaj 1 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben de caniculă
    Interval de valabilitate: 19 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: cea mai mare parte a țării

    Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

    Cod Portocaliu
    Interval de valabilitate: 19 august
    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei

    Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

    Cod Roșu
    Interval de valabilitate: 19 august
    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat
    Zone afectate: județele Timiș și Arad

    În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

    Zonele unde va fi caniculă astăzi, luni – 19 august

    Mesaj 2 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 20 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei

    Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

    Conform unei note a ANM, în zilele următoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

    Cod Portocaliu
    Interval de valabilitate: 20 august
    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei

    Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

    Cod Roșu
    Interval de valabilitate: 20 august
    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat
    Zone afectate: județele Timiș și Arad

    În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

    Canicula va persista și marți în toată țara


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2024. Listă completă cu fermierii care primesc prima tranșă din plata pe hectar Vin primii bani de despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă! Anunțul ministrului Barbu Strategia unui fermier care lucrează 6.000 de hectare pentru a-și vinde cerealele

    Ultimele știri

    AFIR – anunț despre prețurile utilajelor agricole cumpărate cu fonduri europene Crescător de ovine găsit decedat în munți. Salvamontiștii i-au recuperat trupul Fermierul Varga Istvan, concurent la Masterchef! A promis că în etapa următoare va aduce brânză din propria fermă