• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fertilizanți și biostimulatori pentru următoarea cultură de grâu. Recomandări de la Agro-Est Muntenia

    Adrian Radu -

    Compania Agro-Est Muntenia a dezvoltat o serie de recomandări pentru optimizarea tehnologiilor de fertilizare a grâului, în contextul schimbărilor climatice și al condițiilor meteorologice nefavorabile. Aceste soluții includ utilizarea biosimulatorilor și a fertilizanților foliari pentru a asigura rezistența și productivitatea culturilor de grâu.

    Introducerea biosimulatorului BioHealth

    Unul dintre produsele de bază recomandate de Agro-Est Muntenia este BioHealth, un ameliorator de sol.

    ”BioHealth este un biostimulator microbian. Poate fi aplicat după semănat, chiar după ce răsar plantele de grâu, sau la pregătirea terenului pentru semănat, mai exact la pregătirea patului germinativ”, a explicat Aurelian Palade, Director Tehnic Agro-Est Muntenia.

    BioHealth este un biostimulator microbian care conține microorganisme benefice precum Trichoderma harzanium și Bacillus subtilis. Aceste microorganisme ajută la îmbunătățirea rezistenței plantelor la factorii de stres și la dezvoltarea sistemului radicular, crescând astfel nivelul de nutrienți din sol. În plus, BioHealth include humat de potasiu și extract de alge, care contribuie la fertilizarea solului și la ameliorarea acestuia.

    Caracteristicile BioHealth

    • Biostimulator, fertilizant și ameliorator de sol
    • Conține microorganisme benefice: Trichoderma harzanium și Bacillus subtilis
    • Îmbunătățește rezistența plantelor la stres
    • Dezvoltă sistemul radicular și crește nivelul de nutrienți din sol

    Aplicarea biostimulatorilor foliari

    După aplicarea amelioratorului de sol BioHealth, Agro-Est Muntenia recomandă utilizarea biostimulatorilor foliari pe bază de aminoacizi esențiali și extracte de alge.

    ”După aplicarea acestui ameliorator de sol, compania Agro-Est Muntenia vine pe partea foliară și recomandă aplicarea de biostimulatori pe bază de aminoacizi esențiali și extracte de alge, pentru că avem un obiectiv în acest moment, creșterea concentrației sucului celular, astfel încât să ajutăm plantele să reziste mai bine la viitoarele temperaturi scăzute din timpul iernii”, a precizat Aurelian Palade.

    Printre produsele recomandate se numără gama Plyaminol, care include Plyaminol Bio și Plyaminol 30, precum și gama Amino Power.

    Importanța azotului la reluarea vegetației

    Odată cu reluarea vegetației, furnizarea unei cantități semnificative de azot devine esențială pentru dezvoltarea plantelor de grâu. ”La reluarea vegetației, avem ca principal obiectiv furnizarea pentru plăntuțele de grâu a unor cantități semnificative de azot. Știm cu toții că de azotul disponibil de la nivelul solului la reluarea vegetației depinde viitoarea producție”, a subliniat Aurelian Palade. Compania Agro-Est Muntenia recomandă aplicarea produselor Nutrino Pro și N28, precum și a altor fertilizanți pe bază de azot cu eliberare lentă.

    Stimularea fecundării polenului

    În perioada de înflorire a grâului, condițiile atmosferice nefavorabile pot afecta fecundarea polenului, influențând astfel numărul de spiculețe fertile. Pentru a stimula acest proces, Agro-Est Muntenia recomandă utilizarea biosimulatorilor pe bază de polifenoli, precum Actiflower.

    ”În momentul în care are loc înflorirea grâului, de cele mai multe ori, condițiile atmosferice, meteorologice nu sunt favorabile acestui proces. Din acest punct de vedere, compania Agro-Est Muntenia recomandă biosimulatori pe bază de polifenoli”, a mai indicat Aurelian Palade.

    Caracteristicile Actiflower

    – Biostimulator conceput pentru creșterea ratei de polenizare
    – Crește fertilitatea florilor și rezistența inflorescențelor
    – Direcționează sucurile celulare către fructe
    – Efect maximal prin tratament preventiv
    – Creșterea indicilor de calitate

    După înspicare, pentru a îmbunătăți indicii de calitate și producția la hectar, Agro-Est Muntenia recomandă reluarea aplicării foliare, utilizând fie aminoacizi, fie fertilizanți pe bază de azot cu eliberare lentă. ”După înspicat, dacă obiectivul nostru este să creștem indicii de calitate, indicii de panificație, printre care și masa hectolitrică și masa 1000 de boabe, cu alte cuvinte, să creștem și producția la hectar, compania Agro-Est Muntenia recomandă o reluare a unei aplicări foliare”, a adăugat Aurelian Palade.

    Portofoliul de produse Agro-Est Muntenia și datele de contact ale reprezentanților de vânzări pot fi consultate pe www.agroest.ro și www.hectarul.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Cărți funciare eliberate gratuit. Terenurile agricole de la APIA, în programul național Alertă meteo în 21 de județe. Fenomenele anunțate de meteorologi Anunț APIA despre plata avansului din subvențiile pe acest an. Cuantum prima tranșă din bani

    Ultimele știri

    APIA a anunțat că s-au terminat banii pentru un program important Primele cinci bănci care acordă fermierilor subvenții APIA în avans Fertilizanți și biostimulatori pentru următoarea cultură de grâu. Recomandări de la Agro-Est Muntenia