• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oierii veniți la București au fost ignorați de autorități: ”Nu ne-a contactat nicio instituție”

    Angelica Lefter -

    Protestul oierilor, organizat de cunoscutul crescător de ovine Dan Petrescu, care i-a chemat pe ciobani la București, pentru a manifesta în fața Parlamentului și a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), s-a încheiat. Au venit în Capitală în jur de 70 de oieri, însă nu au fost interpelați de niciun oficial.

    Nemulțumirile în sectorul ovin s-au cumulat, iar crescătorii de oi s-au arătat disperați de apariția pestei micilor rumegătoare. Oierii spun că au rămas cu mieii și nu mai au unde să exporte, iar autoritățile nu vor să ia măsurile necesare care să redeschidă calea exportului de ovine pentru România.

    Citiți și: Ciobanii, chemați la protest pe 26 august în fața Parlamentului: ”Suntem ajunși la disperare!”

    Niciun oficial nu a ieșit să vorbească cu oierii care au protestat la București

    Aproximativ 70 de oieri au venit, astăzi, luni – 26 august, la București, pentru a-și expune nemulțumirile în fața principalelor instituții ale statului, la îndemnul cunoscutului crescător, Dan Petrescu, făcut public pe pagina sa de Facebook. Odată ajunși în Capitală, oierii au manifestat în fața Parlamentului și a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), însă fără ecou, a spus Dan Petrescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Eu mi-am asumat toate riscurile, eu i-am chemat pe oieri la protest, eu sunt azi la București. Au venit în jur de 70 de oameni, simpli, cu necazuri, oameni care nu au ce pune pe masă copiilor, oameni care s-au împrumutat să-și țină mieii în fermă și au rămas cu ei nedați, care au ajuns la capătul disperării. Unii dintre ei vor să plece din țară, alții sunt mai în vârstă și nu este momentul să trăim astfel de clipe. Suntem acum în Parcul Izvor din Capitală. Am plecat de la Ministerului Agriculturii, nu am putut să luăm legătura cu domnul ministru. Noi am vrut să vină și presa, să luăm legătura și cu oficiali, să ne audă și pe noi, nu s-a putut”, a menționat fermierul care s-a erijat în liderul oierilor din România.

    Citiți și: Vești cumplite pentru oieri: Exportul în Iordania, oprit. Prețurile noi oferite pe ovine în viu

    Oierul Dan Petrescu: ”Ne vom organiza și vom veni din nou în București ”

    Potrivit lui Dan Petrescu, oierii se gândesc să protesteze și săptămâna viitoare, când speră să fie mai mulți crescători care să vină la București.

    ”O să ne strângem să discutăm pentru săptămâna următoare. Eu cred că oierii sunt afectați de secetă, oamenii nu au putut să lase turmele singure, sunt ciobanii care nu au coborât din munte. Eu îi cred, au fost și alții care au băgat intrigi, asociațiile care trebuiau să fie alături de oameni și care doar își apără interesele lor, deci eu sunt nemulțumit total și consider că săracul va rămâne tot sărac. Revendicări sunt multe, legate de pășune, legate de pesta micilor rumegătoare, un lucru pe care ciobanii nu l-au crezut, dar iată acum ce se întâmplă. Vedem cu toții cum s-a întâmplat în țară cu toate pestele care au apărut. Era singurul sector care mai era în viață, este strigător la cer. Dacă asta se urmărește, ca și acest sector să se distrugă…Ne vom organiza și vom veni din nou în București și sperăm că vor înțelege și asociațiile cele mari că fără a fi uniți, nu vom rezolva nimic. Mesajul meu către ciobani este același pe care l-am spus și îl repet, dacă nu suntem uniți își vor bate joc de noi cum și-au bătut de toate sectoarele. Nu ne-a contactat nicio instituție, probabil nu reprezentăm nimic pentru ei”, a menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Dan Petrescu, cel care a mobilizat oierii să protesteze în Capitală.


    Te-ar mai putea interesa

    Nou sprijin pentru fermieri: 3.000 lei/ha pe an! Alertă de furtuni cu grindină în mai multe județe. Zonele aflate sub avertizare ANM Fermierul Alex Harrell – nou record mondial la soia. Tehnologia pentru 14,68 tone/ha

    Ultimele știri

    O nouă boală amenință oile din România. Ciobanu Ionică: ”Aia nu se despăgubește, aici e baiul” Oierii veniți la București au fost ignorați de autorități: ”Nu ne-a contactat nicio instituție” Naturcomplet G, fabricat de Daymsa, crește fertilitatea solului și randamentul culturilor