• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea se răcește brusc și încep ploile de toamnă – prognoza pe regiuni

    Angelica Lefter -

    Vremea va fi călduroasă în următoarele zile în aproape toată țara, excepție făcând zonele de munte, unde va fi mai răcoare. În perioada 5-10 septembrie, însă, va începe o răcire treptată a vremii, potrivit meteorologilor care anunță ploi către mijlocul lunii septembrie.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru perioada 2-15 septembrie. Astfel, în primele zile ale perioadei analizate, de două săptămâni, va mai persista vremea caldă cu peste 30 de grade Celsius, în aproape toată țara. Precipitațiile își vor face apariția în a doua parte a intervalului, în jurul perioadei 11 – 15 septembrie.

    Citiți și: Prognoza meteo în luna septembrie – grafic temperaturi și ploi

    Ploile își vor face apariția din 5 septembrie (foto: antena3.ro)

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Banat

    Vremea va fi caniculară în Banat primele zile ale intervalului 2-15 septembrie când media maximelor se va situa în jurul valorii de 35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. În intervalul 2 – 11 septembrie, media minimelor va fi de 15…16 grade, însă după data de 11 septembrie și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, minimele vor scădea ușor, până spre medii în jurul a 14 grade.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Crișana

    Vremea din Crișana va fi caniculară în primele zile ale intervalului 2-15 septembrie, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. În intervalul 02 – 11 septembrie, media minimelor va fi de 15…16 grade, însă după data de 11 septembrie și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, minimele vor scădea ușor, până spre medii în jurul a 14 grade.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Transilvania

    Vremea va fi călduroasă în Transilvania în primele zile ale intervalului 2-15 septembrie, când media maximelor va fi de 30…31 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, vremea se va răci ușor, astfel că media maximelor se va situa în jurul a 28 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 24 de grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va fi de 12…13 grade.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 12 – 15 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Maramureș

    Vremea va fi călduroasă în Maramureș primele zile ale intervalului 2-15 septembrie, când media maximelor va fi de 32…33 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, vremea se va răci treptat, astfel că media maximelor va fi de 28…30 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va fi de 14…15 grade.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 12 – 15 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Moldova

    Vremea din zona Moldovei va fi călduroasă în primele zile ale intervalului 2-15 septembrie, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 32 de grade. După ziua de 4 septembrie, maximele vor scădea spre 27 de grade, apoi după data de 5 septembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o zi la alta, media maximelor va fi de 26…28 de grade. Media minimelor va fi de 16…17 grade, în perioada 2 – 4 septembrie, apoi va scădea până spre 14 grade în data de 5 septembrie, valoare ce va caracteriza intervalul 6 -15 septembrie.

    Probabilitatea pentru ploi va crește începând cu 13 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Dobrogea

    Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 30…32 de grade. După ziua de 4 septembrie, maximele vor scădea spre 28 de grade, iar după data de 5 septembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o zi la alta, media maximelor va fi de 27…28 de grade. Media minimelor va fi de 16…17 grade, în perioada 2 – 4 septembrie, apoi va scădea până spre 17 grade în data de 5 septembrie, valoare ce va caracteriza intervalul 6 -15 septembrie.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în data de 2 septembrie, apoi din nou în intervalul 12 -15 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Muntenia

    În primele zile ale intervalului 2-15 septembrie, media maximelor va fi de 32…34 de grade. După ziua de 4 septembrie, vremea se va răci treptat, astfel încât în intervalul 5-10 septembrie media maximelor va fi de 30 de grade, iar în intervalul 11 – 15 septembrie de 28…29 de grade. Media minimelor va fi de 16 grade în primele nopți ale intervalului, iar în perioada 5 -15 septembrie, aceasta se va situa în jurul a 15 grade.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în data de 2 septembrie, apoi din nou în intervalul 11 -15 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie în Oltenia

    Vremea va fi caniculară în primele zile ale intervalului 2-15 septembrie, în Oltenia, unde media maximelor va fi de 34…35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 26…27 de grade. Cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va avea valori cuprinse între 15 și 18 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în data de 4 septembrie.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

    Vremea la început de toamnă. Prognoza pentru perioada 2-15 septembrie la munte

    În primele zile ale intervalului media maximelor va fi de 22…23 de grade în zona de munte, apoi în perioada 5 – 10 septembrie, cu ușoare variații de la o zi la alta, aceasta se va situa în jurul a 20 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 15 grade. În intervalul 2- 15 septembrie, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va avea valori cuprinse între 8 și 12 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în primele 3 nopți, iar cele mai mici valori, în nopțile de 14 și 15 septembrie.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 5 – 15 septembrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de vânzare la un preț de 76 de milioane de euro Data de la care pot fi vândute animalele care primesc subvenții APIA Florin Barbu: ”Ordonanța despăgubirilor este scrisă deja”. Când se aprobă cei 200 euro/ha

    Ultimele știri

    INDIRA – Grâul care îți aduce producții record și siguranță în câmp Rapița de pe terenurile Fangmeier a scăpat de buruieni cu AGIL, de la Adama Vremea se răcește brusc și încep ploile de toamnă – prognoza pe regiuni