• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noi alerte de ploi în județele unde inundațiile au făcut prăpăd. Cantități de apă de 40-60 l/mp!

    Roxana Dobre -

    Meteorologii au anunțat că ploile însemnate cantitativ vor continua astăzi și mâine, după ce în mai multe județe au avut loc inundații devastatoare, iar cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp. În vigoare se află mai multe avertizări meteorologice de Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile pe parcurusl zilei de duminică și luni.

    Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, duminică – 15 septembrie, mai multe avertizări meteorogice care anunță ploi însemnate cantitativ pe parcursul zilelor de duminică și luni. Vor fi afectate nordul și estul Moldovei, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei și Delta Dunării.

    Citiți și: Ciclonul care a adus ninsori în Europa se îndreaptă spre România. Vremea se schimbă brusc de mâine!

    Mesaj 1 – Atenționare meteorologică

    Cod Galben
    Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 10.00 – 15 septembrie, ora 16.00
    Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
    Zone afectate: Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei

    În intervalul menționat, în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

    Cod Galben de ploi

    Citiți și: Un fermier a fost luat de viitură cu tot cu tractor în mijlocul inundațiilor din Italia

    Ploi însemnate în județele unde apa a făcut prăpăd

    Mesaj 2 –  Avertizare meteorologică

    Cod Galben
    Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 16.00 – 16 septembrie, ora 10.00
    Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
    Zone afectate: nordul și estul Moldovei, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei

    În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp.

    Cod Portocaliu
    Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 16 – 16 septembrie, ora 10
    Fenomene vizate: averse torențiale, importante cantitativ
    Zone afectate: Delta Dunării

    În intervalul menționat, în Delta Dunării va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp.

    Județele aflate de inundații se află din nou sub avertizări de ploi

    Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervin în continuare în localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi, unde peste 5.000 gospodării şi peste 15.000 persoane sunt afectate de inundaţii. Conform unui comunicat de presă al MAI transmis duminică dimineaţă, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 28 localităţi din șapte judeţe (Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Timiş şi Vaslui), unde s-a intervenit pentru salvarea a 320 persoane. De asemenea, au fost afectate parţial sau total peste 5.000 de gospodării şi peste 15.000 persoane. Totodată, patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar două persoane sunt date dispărute (în localităţile Pechea şi Costache Negri, judeţul Galaţi).


    Te-ar mai putea interesa

    Strategia unui fermier care lucrează 6.000 de hectare pentru a-și vinde cerealele Ferma de insecte, afacerea cu care Marius Grama vrea să revoluționeze zootehnia românească Un fermier din Arad a înființat de la zero o pădure cu fonduri din PNRR

    Ultimele știri

    AFIR – anunț despre prețurile utilajelor agricole cumpărate cu fonduri europene Crescător de ovine găsit decedat în munți. Salvamontiștii i-au recuperat trupul Fermierul Varga Istvan, concurent la Masterchef! A promis că în etapa următoare va aduce brânză din propria fermă