• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Meteorologii au emis alertă de viijelii, ploi și descărcări electrice tot weekendul. Vezi județele vizate

    Angelica Lefter -

    Vremea se schimbă la acest sfârșit de săptămână. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două mesaje de avertizare, care conțin două coduri Galbene și unul Portocaliu, pentru instabilitate atmosferică și ploi abundente.

    Meteorologii au emis, pentru următoarele două zile, 28 și 29 septembrie, sâmbătă și duminică, un cod Galben de vreme rea, cu vijelii și intensificări ale vântului în Banat, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei. Pentru duminică și luni, respectiv 29 și 30 septembrie, sunt valabile două coduri, unul Galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului în toată țara și un cod Portocaliu, mai restrâns.

    Citiți și: Prognoza meteo pentru luna octombrie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

    Mesaj 1 – Atenționare meteorologică

    COD GALBEN

    Interval de valabilitate: 28 septembrie, ora 18:00 – 29 septembrie, ora 10:00
    Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, averse însemnate cantitativ
    Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, local la munte

    În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50…60 km/h. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.â

    Județele aflate sub incidența codului Galben de instabilitate atmosferică în zilele de 28 și 29 septembrie

    Citiți și: Fermierii din zonele cu inundații vor primi despăgubiri pentru culturile pierdute

    Mesaj 2 – Avertizare meteorologică

    COD GALBEN

    Interval de valabilitate: 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 22:00
    Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului
    Zone afectate: toată țara

    În intervalul menționat, aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp.

    Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

    Vremea se va răci accentuat în toată țara. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

    COD PORTOCALIU

    Interval de valabilitate: 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 12:00
    Fenomene vizate: ploi torențiale și abundente
    Zone afectate: nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Carpații Meridionali și Orientali

    În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp.

    Județele aflate sub incidența codurilor Galben și Portocaliu de instabilitate atmosferică în zilele de 29 și 30 septembrie


    Te-ar mai putea interesa

    Baxuri de roșii la 10 lei. Președinte de cooperativă: Legumicultorii au zis că nici nu le mai culeg! Cât costă un extras de carte funciară eliberat online Fabrica Luduș a început producția de zahăr și vinde melasa și borhotul la prețuri foarte bune

    Ultimele știri

    AAC la COPA-COGECA, la Bruxelles: Apel pentru sprijinirea fermierilor români care au suferit pierderi în acest an România, Polonia și Bulgaria, ”pedepsite” la COPA -COGECA pentru pozițiile privind importurile din Ucraina? Alertă de viituri și inundații, în vigoare de sâmbătă pentru 18 bazine hidrografice și pe râurile din Dobrogea