• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grup Șerban investește 62,5 milioane euro într-o fabrică de cartofi prăjiți și depozite frigorifice pentru legume

    Violina Gorcinschi -

    Grup Șerban Holding, unul dintre liderii industriei agroalimentare din România, investește 62,5 milioane euro, în următorii patru ani, prin două proiecte majore aprobate pentru finanțare la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR): procesarea cartofilor prăjiți congelați și a fulgilor de cartofi și hale de depozitare și procesare a cartofilor.

    Proiectele sunt destinate procesării și depozitării cartofilor, pentru a crea o sinergie perfectă între cultivarea, procesarea și industrializarea produselor obținute din propria recoltă și nu numai.

    1. Linie de procesare a cartofilor prăjiți congelați și a fulgilor de cartofi

    Proiectul intitulat Fabrica de Procesare a Cartofilor depus prin Programul Național de Investiții InvestAlim, pe 24 decembrie 2023 și declarat eligibil cu finanțare pe 24 Septembrie 2024, presupune implementarea unei linii robotizate de procesare a cartofilor prăjiți congelați și a fulgilor de cartofi în localitatea Sascut, județul Bacău.

    „Companiile care se opresc din expansiune mor mai devreme sau mai târziu. Privind spre viitor, următorul obiectiv al GSH în materie de proiecte este dezvoltarea unei industrii slab reprezentate în România: procesarea cartofilor pentru producția de cartofi prăjiți congelați și fulgi de cartofi.“, a declarat Nicolae Șerban, fondator al Grupului Șerban Holding.

    Linia va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România cu capital românesc, și va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiți și 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, iar producția va fi destinată atât pieței locale, cât și celei internaționale. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6000 tone de fulgi de cartofi.

    Citește și: Fermierii care nu irigă cartofii – producții medii de 21-22 de tone/ha în acest an

    De asemenea, Grup Șerban Holding lucrează la implementarea sistemului Sustainable Social Ecosystem, un concept revoluționar în România care va atrage și educa fermierii locali. Scopul este de a împărtăși know-how-ul nostru în agribusiness și de a invita fermierii să exploreze noi oportunități în domenii precum legumicultură, creșterea oilor, bovinelor sau producția de ouă.

    „Prin această inițiativă, vom amplifica impactul modelului nostru de business și vom contribui la reducerea amprentei de carbon prin utilizarea tehnologiilor agricole eficiente și sustenabile, lucrând împreună pentru un mediu mai curat și o agricultură mai verde”, a afirmat fondatorul Grup Șerban Holding.

    Cele două proiecte sunt sinergetice: fabrica de procesare va folosi și legumele cultivate de fermierii locali sprijiniți prin programul Sustainable Social Ecosystem. Astfel, susținem economia locală și dezvoltăm o agricultură sustenabilă, reducând amprenta de carbon.

    „Faptul că folosim cartofi din producția proprie, precum și cartofi din producția fermierilor locali, reprezintă un avantaj major, oferindu-ne capacitatea de a controla calitatea pe tot lanțul de producție și de a furniza produse de înaltă calitate”, a declarat Nicolae Șerban, fondator al Grupului Șerban Holding.

    Detalii proiect InvestAlim:

    Grupul Șerban Holding își reafirmă angajamentul față de creșterea sustenabilă, un obiectiv care a stat la baza tuturor investiților companiei. Începând cu anul 2019, Grup Șerban a implementat primele proiecte de irigații, ca mai apoi, în 2021 să facă un pas important în sectorul agricol, să treacă la cultivarea de legume pe suprafețe mari irigate. Aceasta face parte din planul strategic multi-anual de dezvoltare durabilă a societății, care are în vedere evoluțiile viitoare socio-economice și bio-climatice.

    Încă de la început, Grup Șerban Holding a înțeles importanța unui lanț integrat în agricultură și necesitatea ca fiecare nouă linie de business să fie dusă până la produsul final, care să închidă ciclul de producție și care asigură o valoare adăugată mare. Astfel, următorul pas firesc după cultivarea legumelor a fost crearea capacităților de depozitare frigorifică, pentru a maximiza profitabilitatea și a garanta calitatea produselor până la comercializare. Începând din 2023, compania a inițiat construcția de depozite frigorifice destinate legumelor.

    Proiectul „Fabrica de procesare a cartofilor”

    2. Hale de depozitare și procesare a cartofilor

    Grup Șerban Holding a fost declarat eligibil pentru un al doilea proiect major destinat depozitării și procesării cartofilor și finanțat prin măsura DR 22 – Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole.

    Proiectul include construcția a 5 hale frigorifice, fiecare cu o capacitate de 6.000 de tone, pentru o capacitate totală de 30.000 de tone. De asemenea, proiectul prevede un depozit logistic de 5.000 metri pătrați și o linie de sortare, spălare și ambalare a cartofilor, cu o capacitate de 10 tone pe oră de produs finit.

    Până la finalul anului 2024 Grup Șerban Holding va consolida poziția pe piață ca principal depozitar frigorific din România, cu o capacitate de 21.500 de tone. După finalizarea proiectului, grupul va dispune de o capacitate totală de 51.500 de tone de depozitare frigorifică.

    Detalii proiect:

    Acest proiect va sprijini capacitatea Grup Șerban de a depozita, sorta și pregăti cartofii pentru procesare și distribuție, facilitând gestionarea eficientă a producției în propriile facilități.

    „Prin cele două proiecte – fabrica de procesare a cartofilor și halele de depozitare și procesare – completăm ciclul inițiat de Grup Șerban Holding în ultimii ani. Aceste investiții, realizate prin proiectul național InvestAlim și cu sprijinul fondurilor europene prin AFIR, închid cercul lanțului nostru de producție: de la recoltare, la procesare, depozitare și livrare. Astfel, obținem un control complet al procesului, asigurând o calitate constantă și o eficiență superioară”, a declarat Irina Șerban, co-fondatoare Grup Șerban Holding.

    Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 286 milioane de lei.

    Grup Șerban Holding, în plină expansiune

    Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea bovinelor Angus și a ovinelor Ile de France, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban, Grill, cafeteria LuMA), distribuție și transport.

    Citește și: Grup Şerban Holding s-a listat la bursă!

    Misiunea grupului de firme Șerban Holding este aceea de a oferi partenerilor produse și servicii de calitate, de a crea un mediu unde angajații să își poată valorifica la maxim potențialul, și de a dezvolta un brand de încredere pentru România și nu numai.


    Te-ar mai putea interesa

    Vin primii bani de despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă! Anunțul ministrului Barbu Ciclonul a ajuns în România! Primele imagini cu norii ”în valuri” și județele unde vor ”lovi” Mii de hectare de teren agricol – scoase la licitație în Ucraina. Arenda pornește de la 200 euro/ha

    Ultimele știri

    APIA anunță o nouă tranșă de plăți în sectorul de creștere a animalelor AFIR – anunț despre prețurile utilajelor agricole cumpărate cu fonduri europene Crescător de ovine găsit decedat în munți. Salvamontiștii i-au recuperat trupul