• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii, la MoldAgro Expo 2024: Prima societate comercială care a accesat INVESTALIM în România

    Roxana Dobre -

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a deschis oficial Târgul MoldAgro Expo 2024, ce se desfășoară în perioada 18-21 octombrie, pe platforma MARSAT din Roman, județul Neamț. Cu această ocazie șeful Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) l-a felicitat pentru unul dintre organizatori, și gazda evenimentului, Vasile Balcan.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a profitat la deschiderea târgului MoldAgro Expo 2024, de astăzi – vineri, 18 octombrie să îl felicite pe cunoscutul fermier Vasile Balcan, cel care și găzduiește evenimentul. Acesta a anunțat că societatea pe care fermierul din zona Moldovei o deține, MARSAT Roman, este prima care a accesat programul INVESTALIM. În același context, ministrul a informat și care sunt investițiile în procesarea din România care urmează să fie efectuate.

    Citiți și: MoldAgro Expo, târgul de agricultură din zona Moldovei, are loc în perioada 18-21 octombrie, la Roman – Neamț

    Prima societate comercială care a accesat INVESTALIM în România

    Florin Barbu a anunțat că MARSAT Roman este prima societate care a accesat programul INVESTALIM în România și a anunțat ce investiții vor urma pentru sectorul de procesare din țara noastră.

    ”Vreau să îl felicit pe domnul Vasile Balcan pentru că este prima societate comercială care a accesat INVESTALIM în România. Vorbim de aproape un miliard de euro pe programul INVESTALIM dar și DR 22 „Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole” și am suplimentat sumele cu încă 250 de milioane, astfel încât până la sfârșitul anului vom semna contractul de 1,5 miliarde de euro procesare în România. Complementar, vom deschide o nouă sesiune de propunere pentru că pariul meu cu Ministerul Agriculturii în următorii patru ani este salvarea sectorului de porc din România. Vom demara, așa cum am demarat în 15 iulie 2023 două programe importante de reproducție, porc și pasăre, vom finanța anul acesta 60 de ferme unde vom da integrar și reproducție și creștere de aproape un miliard de euro”, a transmis Florin Barbu la Neamț.

    Citiți și: Ministrul Barbu, la MoldAgro Expo: Numărul fermerilor care au intrat la plata avansului APIA

    Florin Barbu a dat și o veste bună crescătorilor de animale și a anunțat că în prezent se lucrează la modificarea regulamentului UE astfel încât fermierii să poată achiziționa cu bani europeni animale de reproducție.

    ”Tot acești bani vin cu granturi de la bugetul de stat, și să știți că vă ambiționez foarte mult ca în perioada următoare să încercați să integrați vegetalul cu zootehnia pentru ca din punct de vedere economic să aveți un randament mai bun. Suntem în modificare a regulamentului Uniunii Europene astfel încât fermierii să poată achiziționa animale de reproducție în sectorul de vaci de carne și porc adică scrofițe pentru reproducție, așa cum pentru prima oară am reușit în primul Plan Național Strategic (PNS) să modificăm condiționalitățile pe care dumneavoastră le aveați, practic să nu mai lăsați 4% pârloagă teren, a fost o reușită a statului român aici și vreau să le mulțumesc colegilor din Ministerul Agriculturii care au lucrat foarte mult pe acest regulament”, a spus Florin Barbu.

    Târgul agricol de la Roman – Neamț a ajuns la cea de-a doua ediție. Se desfășoară în perioada 18-21 octombrie

    Despre târgul de la Neamț a informat printr-un comunicat și Ministerul Agriculturii care a precizat că pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, fermierii din zona Moldovei au ocazia să descopere cele mai recente și eficiente tehnologii și soluții din domeniul agricol.

    Manifestarea include multiple activități, noutăți și prezentări, iar printre principalele atracții se numără demonstrațiile în câmp, din vecinătatea spațiului expozițional. De asemenea, producătorii agricoli vor avea la dispoziție oferte de top în domeniul tehnologiilor moderne și a serviciilor specializate, dar și al inputurilor agricole, precum și o expoziție de animale într-un stand special amenajat. Un eveniment dedicat inovației și progresului în agricultură, MoldAgro Expo își propune să aducă fermierii mai aproape de cele mai noi tendințe în domeniu, într-o atmosferă plină de cooperare și dinamism.
    Moldova Agricolă Expo, singura expoziție agricolă din regiunea Moldovei, este organizată de MARSAT SA, în parteneriat cu Asociația Forța Fermierilor și Grupul Agrointeligența.


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2024. Ultima oră înainte de plata primei tranșe din subvenții Ne mai inundă Ucraina cu porumb ieftin? Americanii ne dau răspunsul! Avans APIA 2024 – primii bani în conturi! Plăți pentru 50.137 de fermieri!

    Ultimele știri

    Termen prelungit pentru finanțarea primelor de asigurare. Fermierii pot depune cereri până pe 4 noiembrie Ministrul Agriculturii, la MoldAgro Expo 2024: Prima societate comercială care a accesat INVESTALIM în România Ministrul Agriculturii – veste bună pentru oieri! Soluția găsită pentru a nu se mai arunca lâna!