• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Parada Taurilor 2024 are loc vineri, la Semtest Craiova. Spectacol în ring cu 24 de super-tauri românești

    Angelica Lefter -

    Parada Taurilor – 2024, organizată de Semtest Craiova și asociații românești de taurine: Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR), Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR -SIMM) și Asociația Bruna Schwyz de Maramureș, a ajuns la o nouă ediție. Vineri, pe 25 octombrie, fermierii interesați de genetică bună, românească, sunt așteptați la Craiova pentru a vedea ”pe viu” cele mai bune exemplare de tauri românești.

    Parada Taurilor 2024 se va deschide vineri – 25 octombrie, de la 9:30, la Semtest Craiova. Vor fi prezentați 24 de tauri românești cu capacități mari de producție atât pe lapte cât și pe carne. Agrointeligența – AGROINTEL.RO este partener media al acestui eveniment și va transmite în direct întreaga manifestare.

    Citește și: Parada Taurilor Românești 2024 va avea loc vineri, pe 25 octombrie, la Semtest Craiova

    Parada Taurilor 2024 la Semtest Craiova

    Toader Neață Împăratu, președintele Asociației Generale a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR) a menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, că la Parada Taurilor 2024 va fi prezentat unul dintre cele mai bune exemplare din țară.

    ”Programul începe în jur de 9.30-10:00, vineri – 25 octombrie, cu prezentarea taurilor de rasă Bălțată Românească, Brună și Bălțată cu Negru Românească. O să prezentăm taurii care sunt la ora actuală în Semtest Craiova, dar o să vă prezentăm numai tauri care la ora actuală sunt românești și cu o capacitate mare de producție, atât pe lapte cât și mixtă, căci rasele Bălțată cu Roșu și Brună sunt rase mixte”, a spus președinte Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR).

    Unul dintre taurii prezentați este catalogat ca fiind un ”fenomen”. Acesta a fost supus mai multor teste în Germania și a dovedit că deține un material genetic superior.

    ”O să aveți onoarea să vedeți unul dintre cei mai buni tauri de la ora actuală din România. Este un taur în vârstă de un an, acum l-am descoperit, după testele genomice făcute în Germania. Nici nouă nu ne-a venit să credem cât de bun este acest taur, am făcut de două ori testele la el, să nu fie vreo greșeală. Taurii sunt la Craiova, noi lucrăm cu Semtest care îi analizează, îi recoltează. Materialul seminal este dat apoi în țară contra cost, de regulă, însă am oferit anul acesta și 70.000 de paiete gratuite la fermieri pentru că acesta a fost un an greu pentru crescători. Nouă ne dă statul o sumă de bani pentru Registru și o altă sumă, de 20 de lei pe cap de animal trebuia să o încasăm de la fermieri și n-o să o mai încasăm, este practic un gest făcut pentru crescători, să îi sprijinim”, Toader Neață.

    Parada Taurilor a ajuns la cea de-a V-a ediție

    La rândul său, Gheorghe Bîlteanu, director general Semtest Craiova, a subliniat că Parada Taurilor din acest an este dedicată fermierilor care își doresc să monteze vacile cu material genetic de calitate.

    ”Este ediția a cincea a manifestării. Se deosebește de toate celelalte și ale noastre și din afara țării, prin faptul că este o ediție în care se prezintă doar tauri românești. Se vor prezenta 24 de tauri, este munca zootehniștilor din România, celor trei asociații de crescători care din 2018 fac selecție și trimit către centru tauri pentru reproducție, genitorii de mâine, cum le spunem noi. Cele trei asociații sunt: Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR), Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR SIMM) și Asociația Bruna Schwyz de Maramureș, asociația deținătoare a Registrului la rasa Brună. Aici se va vedea munca celor din asociații care prin acești tauri își ating obiectivele muncii lor în ameliorare. Ei au selectat cele mai bune mame din fiecare rasă, le-au împerecheat cu cei mai buni tauri care să completeze eventualele deficiențe ale lor și au obținut acești tauri care îmbunătățesc efectivul de animale din fiecare rasă”, a explicat Gheorghe Bîlteanu.

    Citește și: Diferența dintre bou și taur: caracteristici

    Parada Taurilor începe vineri, 25 octombrie, de la ora 9:30

    Directorul general al Semtest Craiova a vorbit și despre programul evenimentului, care se deschide vineri – 25 octombrie, de la ora 9.30 – 10:00 și se încheie în jurul orei 14:00.

    ”Evenimentul începe la ora 9.30-10:00. O să fac eu o prezentare, vor fi câteva poziții ale președinților de asociații în deschidere. Vom prezenta și reprezentanții din partea autorităților. După aceea vom deschide cu Bruna de Maramureș, care prezintă trei tauri, după aceea vor intra 11 tauri de Bălțată Românească de la Brașov, după aceea vor intra în ring taurii de Bălțată cu Negru Românească, de tip Hollstein. Vor fi concluziile, discursurile de încheiere ale specialiștilor și apoi avem pregătite câteva ceaune de tocăniță cu vițel și purcel, o murătură oltenească și vin de la Galați”, a conchis Gheorghe Bîlteanu, directorul general al Semtest Craiova pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2024. Ultima oră înainte de plata primei tranșe din subvenții O cunoscută fermă din România: ”Vindem șrot și ulei de soia, cumpărăm boabe de soia cu proteină ridicată” Plată despăgubiri secetă 2024 – model de calcul. Suma la hectar pentru suprafața calamitată

    Ultimele știri

    Crescătorii de animale, nemulțumiți de plata avansului APIA: ”Nouă când ne intră banii?” Cu ce salvezi rapița de carențele de Molibden și Bor Luni – ultima zi în care fermierii mai pot depune cereri pentru despăgubiri de secetă