• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Clubul Fermierilor Români a inaugurat Centrul de Inovare și Formare în Agricultură

    Adrian Radu -

    Clubul Fermierilor Români a inaugurat luni, 21 octombrie, Centrul de Inovare și Formare, un centru dedicat formării următoarei generații de antreprenori performanți în agricultură. Concomitent, cea de a șasea serie a programului Tineri Lideri pentru Agricultură și-a început parcursul.

    Agricover, cel mai important jucător din piața de agribusiness din România, a fost alături de Clubul Fermierilor Români la deschiderea porților Centrului de Inovare și Formare în Agricultură, din București. Agricover este susținător al proiectelor de formare și educare a tinerilor fermieri, ce au ca scop dezvoltarea competențelor fermierilor din România.

    Noul Centru de Inovare și Formare este un spațiu în care fermierii pot dobândi abilități strategice, de business și de leadership și un pas vital pentru a crea un model european de excelență agricolă. “În lumea în care trăim, care se schimbă major și cu viteză amețitoare, accesul la inovație și educație este un imperativ”, a declarat Liviu Dobre, Director general Agricover Holding.

    Membri din consiliul director Clubul Fermierilor Români au fost prezenți la acest eveniment. Jabbar Kanani, inițiatorul și fondatorul programului Tineri Lideri pentru Agricultură, le-a împărtășit tinerilor fermieri experiențele trăite în agribusiness și i-a încurajat să-și urmeze pașii: ”Viitorul agriculturii europene depinde de capacitatea de a crea un sector dinamic, inovativ și sustenabil, în care fermierii sunt pregătiți să devină lideri ai schimbării. Viziunea noastră prin Centrul de Inovare și Formare este de a dezvolta un model european, un hub de excelență în educație agricolă, care să ofere fermierilor nu doar competențe tehnice, ci și abilități strategice și de leadership. Investim în această inițiativă pentru a asigura că fermierii noștri sunt pregătiți să navigheze provocările globale, să influențeze politicile viitorului și să construiască afaceri agricole sustenabile. Prin această viziune, ne dorim să transformăm agricultura într-un motor al creșterii economice și al prosperității comunităților”, a declarat Jabbar Kanani, inițiatorul și fondatorul programului Tineri Lideri pentru Agricultură.

    Inaugurarea Centrului de Inovare și Formare

    Prin acest proiect, Clubul Fermierilor Români își propune să consolideze un grup puternic de agricultori, care să participe activ la transformarea economică, socială și tehnologică a României. ”Este un vis împlinit. Prin acumulările celor cinci generații de absolvenți ai Programului Tineri Lideri pentru Agricultură și Antreprenor în Agricultura 4.0, Clubul Fermierilor Români și-a consolidat rolul și contribuția în crearea unui Centru legitim de analiză și reflecție pentru susținerea celor mai bune decizii politice și economice vizând asigurarea rezilienței și competitivității agriculturii românești. Dimensiunea europeană a Centrului a fost deja prezentată în cadrul conferinței organizate de Club în Parlamentul European (martie 2023) și a obținut reacții extrem de favorabile din partea unor lideri europeni cu responsabilitate în domeniul agriculturii din cadrul Comisiei și Parlamentului European și membri ai corpului diplomatic de la Bruxelles”, a completat Florian Ciolacu, Directorul Executiv al Clubului Fermierilor Români.

    Tineri Lideri pentru Agricultură a ajuns la seria a șasea

    La inaugurarea Centrului de Inovare și Formare au participat și absolventi, dar și actuali participanți în programul Tineri Lideri pentru Agricultură. Acest demers susținut de Agricover și organizat de Clubul Fermierilor Români a ajuns la seria cu numărul 6. Obiectivul acestui program, început în urmă cu 6 ani, este să pregătească 1.000 de tineri lideri fermieri pentru a asigura schimbarea generațională în ferme și pentru a participa la o reprezentare mai bună a intereselor agriculturii românești.

    Programul Tineri Lideri pentru Agricultură este structurat în două părți. Planul de Dezvoltare a Fermei cuprinde cursuri de management financiar, simulare de business, asigurări agricole, surse de finanțare, marketing, legislație și comerț. Planul de Dezvoltare Abilități le va oferi tinerilor fermieri cursuri de public speaking, diplomație, comunicare, tehnici de vânzări, negociere și influențare, dar și despre mecanismul deciziei și filtre de percepție.

    Informații despre Centrul de Inovare și Formare si programul Tineri Lideri pentru Agricultură se găsesc pe www.cfro.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    O cunoscută fermă din România: ”Vindem șrot și ulei de soia, cumpărăm boabe de soia cu proteină ridicată” Plată despăgubiri secetă 2024 – model de calcul. Suma la hectar pentru suprafața calamitată Start plăți avans APIA 2024. Lista completă a sumelor care intră în conturi

    Ultimele știri

    Avans APIA – plăți în ritm alert! Adrian Pintea, MADR: Ce se autorizează astăzi, a doua zi se plătește! TRANSAVIA celebrează Ziua Sustenabilității cu recunoașteri Gold și Silver în cadrul Community Index® 2024 MonteCarlo, de la Agrii, un soi de grâu la un cost mic și cu un profil sanitar foarte bun