• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grâul și rapița răsar uniform la Nutrelo Group, cu ajutorul starterului Seed Sprint, de la Chemark Rom

    Adrian Radu -

    În agricultura modernă, fiecare detaliu contează pentru a asigura o dezvoltare optimă a culturilor. Unul dintre aspectele esențiale este ca fermierii să le ofere plantelor un start bun, care să le permită să se dezvolte uniform, puternic și sănătos. Seed Sprint H5, aflat în portofoliul Chemark Rom, reprezintă o soluție excelentă pentru agricultorii din România. De calitățile sale s-a convins și Ana Clipici, de la Nutrelo Group S.A. din localitatea Lița, județul Teleorman.

    Ce este Seed Sprint H5?

    Seed Sprint H5 este un îngrășământ starter microgranulat, adus în România acum 15 ani de Chemark Rom pentru a-i ajuta pe fermieri să-și optimizeze costurile de fertilizare, printr-o tehnologie de aplicare precisă a îngrășământului odată cu sămânța. Seed Sprint H5 se diferențiază net de alte produse similare prin două caracteristici remarcabile: are o concentrație mare de fosfor (43% P₂O₅) total solubil și ușor asimilabil în plantă și conține o cantitate importantă de acizi humici (5%), cu rol în păstrarea disponibilității nutrienților în sol. Seed Sprint accelerează procesul de germinație, ajută la o răsărire rapidă și uniformă și determină formarea rapidă a rădăcinilor, chiar și în solurile cu fosfor blocat.

    Importanța unui start corect

    În primele faze de creștere, plantele sunt extrem de sensibile la condițiile de mediu și la disponibilitatea nutrienților. Dacă nu primesc substanțele necesare, rădăcinile nu se vor dezvolta suficient, iar plantele vor fi mai vulnerabile la boli sau stres abiotic. Seed Sprint H5 vine în ajutor, prin aportul rapid și eficient de elemente nutritive.

    Ana Clipici, fermier din localitatea Lița, județul Teleorman, a folosit Seed Sprint H5 la grâu atât anul trecut, cât și anul acesta. “Are randament de valorificare mai ridicat. Seed Sprint cade fix lângă sămânță. Are fosfor și acizi humici, ceea ce evită blocarea fosforului în sol. Plantele au tot ce le trebuie. Am costuri mult mai mici cu Seed Sprint”, a declarat Ana Clipici.

    Beneficiile utilizării Seed Sprint H5

    1. Eficiență sporită: Formula sa este special concepută pentru a fi ușor absorbită de rădăcini, ceea ce înseamnă că nutrienții sunt disponibili exact atunci când plantele au cea mai mare nevoie.
    2. Maximizarea potențialului de producție: O răsărire rapidă și uniformă și o creștere sănătoasă contribuie la obținerea unor recolte mai mari și mai de calitate.
    3. Sănătate și rezistență: Plantele mai bine dezvoltate sunt mai puțin vulnerabile la boli, dăunători și la stresul provocat de secetă sau temperaturi extreme.

    Ana Clipici a folosit Seed Sprint H5 și la floarea-soarelui, în primăvara lui 2023. “A dat rezultate foarte bune, așa că l-am achiziționat acum pentru toată suprafața de grâu și pentru toată suprafața de rapiță. Rapița a inceput deja să răsară, Seed Sprint este un starter foarte bun pentru culturi”, a completat Ana Clipici.

    Seed Sprint H5 reprezintă o alegere strategică pentru fermierii care își doresc să asigure un început solid culturilor lor. Asigurând o nutriție de bază eficientă, acest îngrășământ starter contribuie la obținerea unei răsăriri uniforme și la dezvoltarea unor plante viguroase, pregătite să facă față provocărilor din câmp.

    Toate detaliile despre Seed Sprint H5 se găsesc pe www.chemarkrom.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!