• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A venit înghețul! Urmează zile cu ger de până la -9 grade Celsius

    Angelica Lefter -

    A început înghețul. Temperaturi de până la -17,5 grade Celsius au fost deja înregistrate în această dimineață, duminică – 12 ianuarie. Vremea se va menține geroasă și în următoarele zile, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Astfel, în următoarea săptămână, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă și pot depăși, ca prag minim, -9 grade Celsius, în anumite zone.

    „Urmează o perioadă în care temperaturile se apropie de ce ar fi normal în luna ianuarie, respectiv temperaturi inclusiv astăzi, care nu mai depășesc 7-8 grade, temperaturi ușor mai mari față de normal, însă vom vedea că începând cu ziua de duminică și până spre mijlocul săptămânii viitoare temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, respectiv temperaturi de -3, -4 grade ziua, în estul Transilvaniei și cel mult 4-5 grade în regiunile sudice. Noaptea vor fi temperaturi negative cuprinse între -9 și 0 grade”, a declarat meteorologul Mihai Huștiu, în direct la Antena 3 CNN.

    În această dimineață, duminică – 12 ianuarie, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute în depresiuni. Cea mai joasă temperatură a fost înregistrată la Întorsura Buzăului, unde termometrele au arătat -17,5 grade Celsius.

    Cele mai scăzute temperaturi înregistrate în această dimineață:

    Citiți și: Prognoza meteo pentru ianuarie. Vremea în prima lună din 2025

    Gerul revine în întreaga țară (vesteaiasului.ro)

    Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Sunt așteptate ninsori slabe și ger în mai multe zone din țară.

    Prognoza meteo pentru duminică, 12 ianuarie

    Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei în majoritatea zonelor duminică, 12 ianuarie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-vestul, nordul și centrul țării, precum și în extremitatea de sud și sud-est. Temporar va ninge slab la munte, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, în Maramureș, local în Transilvania și în nordul Crișanei și al Moldovei, iar în Dobrogea și posibil în sud-estul Munteniei, pe arii restrânse vor fi precipitații mixte.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Orientali și Meridionali, în special la altitudini mari unde vor fi viteze în general de 60…70 km/h viscolind zăpada, iar ziua pe suprafețe mici, temporar în sud-vestul Olteniei, sudul Transilvaniei, precum și în zona subcarpatică a Moldovei și Munteniei. Izolat se va semnala ceață.

    Prognoza meteo pentru luni, 13 ianuarie

    Luni, 13 ianuarie, la nivel național, valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã, însă noaptea va fi mai rece, local geroasă îndeosebi în Maramureş şi Transilvania. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi 0 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -14…-13 grade. Cerul va fi variabil în vestul teritoriului, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Va ninge slab, pe arii restrânse la munte, în Moldova şi sudul Transilvaniei, iar în celelalte regiuni, doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, ziua în zona montană înaltă, în Moldova, Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei, unde vor fi viteze în general de 40…50 km/h şi pe arii restrânse şi în regiunile vestice, iar noaptea doar pe litoral şi în zona Carpaţilor de Curbură.

    Pe spaţii mici se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

    Prognoza meteo pentru marți, 14 ianuarie

    Valorile termice ale zilei de marți, 14 ianuarie, se vor situa în jurul normelor climatologice specifice pentru această dată. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice, iar noaptea nebulozitatea se va extinde treptat în jumãtatea nordică, dar numai izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificări în zona montană înaltă.

    Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar noaptea va fi geroasă, pe alocuri în Transilvania şi depresiunile subcarpatice din nordul Olteniei, cu temperaturi minime ce se vor situa în general între -13 şi -3 grade.

    Pe arii restrânse, în special în vest şi centru, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 15 ianuarie

    În cea mai mare parte a ţării, miercuri – 15 ianuarie, valorile termice vor fi în continuare apropiate de normalul climatologic caracteristic pentru mijlocul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări în nordul, centrul şi estul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare şi lapoviţă, ce pot favoriza şi depunerile de polei.

    Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în zona montană înaltă.

    Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 0 grade. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, îndeosebi în vest şi centru se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciurã.

    Prognoza meteo pentru joi, vineri, sâmbătă, intervalul 16-18 ianuarie

    Pe finalul săptămânii, valorile termice vor fi în creştere treptată, astfel mai ales în sud şi est, acestea se vor situa peste mediile multianuale specifice pentru această perioadă. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai ridicată în nordul, centrul şi nord-estul ţării.

    Citiți și: Prognoza meteo pe luna ianuarie. Cum va fi vremea în prima lună din an


    Te-ar mai putea interesa

    Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an

    Ultimele știri

    A venit înghețul! Urmează zile cu ger de până la -9 grade Celsius Raport USDA ianuarie 2025. Piața porumbului – cele mai noi date Vești bune pentru fermierii care au mizat pe oleaginoase: floarea-soarelui, rapiță și soia