• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Kardax, fungicid cu putere dublă împotriva bolilor: azoxistrobin 200 g/l + protioconazol 150 g/l

    Adrian Radu -

    Kardax este fungicidul de ultimă generație creat special pentru protejarea culturilor. Formula puternică pe bază de două substanțe active: azoxistrobin și protioconazol oferă o protecție eficientă și de durată împotriva unui spectru larg de boli la cereale păioase (grâu, orz, secară, triticale), rapiță și floarea-soarelui.

    Agricover a dezvoltat un nou produs ready-mix, fiind destinat pentru cele mai importante culturi din țara noastră: cereale păioase, rapiță și floarea-soarelui, oferind fermierilor un aliat de nădejde pentru obținerea unor culturi de nota 10.

    Kardax acționează prin combinarea a două substanțe active cu mecanism sinergic. Azoxistrobin 250g/l, o strobilurină cu spectru larg, care exercită un efect antisporulant prin inhibarea creșterii, dezvoltării și germinării sporilor și a miceliului, fiind ideal utilizat la debutul infecțiilor. Protioconazol 150g/l, din grupa triazolilor, interferează cu biosinteza sterolilor și perturbă structura membranelor celulare, acționând direct asupra hifelor și germinării sporilor. Împreună, acestea conferă produsului o acțiune preventivă, curativă și eradicativă, completată de proprietăți translaminare și sistemice datorită sinergiei dintre cele două substanțe.

    Cum se aplică fungicidul Kardax – recomandări

    În cultura cerealelor, Kardax se aplică de la alungirea paiului până la sfârșitul înfloritului (BBCH 30-69) în doză flexibilă 0,8-1l/ha având cel mai bun cost pe ha.

    Are un efect deosebit în condiți de umiditate excesivăurmată de temperaturi ridicate, folosit ca prim tratament în doza de 0,8l /ha prin combaterea primelor boli foliare apărute în culturile de cereale păioase, făinarea grâului (Erysiphe graminis), septoriozei (Septoria tritici)și ruginilor cerealelor (Puccinia striiformis, Puccinia recondita).

    Kardax reprezintă soluția inovatoare în T2, care se poate aplica de la apariția frunzei stindard, fiind utilizat de către fermieri cu rezultate deosebite în doza de 1l/ha, oferind o protecție superioară la nivelul spicului, blocând ca un scut extinderea hifelor ciupercii spre spic și apariția Fuzariozei (Fusarium spp.),principala boală a spicului.

    La cultura de rapiță, aplicarea produsului se face preventiv în stadii avansate, pentru protecția inflorescenței, respectiv de la apariția butonilor florali până când 30% din silicve au ajuns la mărimea finală (BBCH 50-73), acest stadiu de vegetatie fiind un moment critic pentru cultura de rapiță prin aplicarea în doză de 0,8-1l/ha, controlul celor mai importante boli Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) cât și Alternarioza (Alternaria spp.) este asigurat și garantează un real succes.

    La cultura de floarea-soarelui, Kardax se aplică preventiv de la apariția butonului floral până la sfârșitul perioadei de înflorit (BBCH 30-69), în doză de 0,8-1l/ha, ținând sub control Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) cât și Alternarioza (Alternaria spp.)

    Beneficii ale utilizării fungicidului Kardax:

    – Eficiență dovedită – combinație de substanțe active de top;
    – Protecție extinsă – acționează pe termen lung împotriva bolilor;
    – Controlează eficient în T2 – ținteste eficient fuzarioza;
    – Efect stay green – frunză sănatoasă mai mult timp, producție mai mare;
    – Eficient împotriva celor mai dăunatoare boli în cultura de rapiță;
    – Super protecție oferită culturi de floarea-soarelui.

    În plină campanie, Kardax oferă fermierilor soluția completă și nu lasă bolile să afecteze recolta! Un sezon se încheie cu succes alături de Kardax, partenerul de încredere în protecția culturilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Cel mai mare producător de carne de porc din România și-a deschis primul magazin propriu Soiul de cireșe care a trecut cu bine de îngheț și va avea producție normală în livada lui Gelu Bogdan Ce pomi fructiferi se taie în luna aprilie

    Ultimele știri

    APIA, anunț despre plata subvenției de 128 euro/ha Patriarhul Daniel, omagiu pentru regretatul prof. Valeriu Tabără: ”Un promotor al culturii și al demnității în slujirea binelui comun, un iubitor al satului românesc” Stropiri la rapiță. În ce interval orar se pot aplica insecticidele fără niciun risc pentru polenizatori