• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente

    Roxana Dobre -

    Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) va atinge pragul de 10.000 de utilaje de aplicare a produselor de protecție a plantelor care au fost verificate. Romeo Șoldea, Directorul General al ANF a anunțat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 că activitatea a fost preluată de la 2.800 de utilaje iar într-un an verificarea a crescut la 10.000 de echipamente.

    Romeo Șoldea a explicat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, cum se derulează la nivelul ANF activitatea de verificarea a echipamentelor de aplicare a produselor de protecție a plantelor.

    Citiți și: Șeful ANF: Fermierii care nu fac ITP-ul mașinilor de stropit – amenzi între 6.000 și 10.000 de lei

    Controale la fermierii care utilizează echipamente de stropit

    Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de utilaje verificate

    Directorul ANF, Romeo Șoldea, a declarat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție Agrointeligența-AGROINTEL.RO și TVR, că autoritatea va atinge săptămâna viitoare pragul de 10.000 de echipamente de stropit verificate.

    ”Activitatea noastră de verificare a utilajelor de aplicare a produselor de protecție a plantelor nu s-a nicio clipă, este o verificare pe care noi o facem 365 de zile pe an cu mici perioade în care înghețul nu ne permite practic să verificăm aceste echipamente. Și în momentul în care vorbim colegii noștri sunt pe teren și toatele cele șase centre mobile funcționează la capacitate maximă și sperăm ca săptămâna viitoare să depășim pragul psihologic de 10.000 de utilaje inspectate. Reamintim că am plecat anul trecut în luna mai de la 2.800 de de echipamente și iată că acum vom ajunge la 10.000 de utilaje. Ceea ce vreau să precizez este că cele 2.800 de echipmente de la care am pornit au fost inspectate din 2021 până în 2024. Așadar este un salt și vreau să le mulțumesc colegilor care deservesc centrele mobile”, a spus Romeo Șoldea pentru emisiunea Agrostrategia.

    Citiți și: Inspecția tehnică obligatorie pentru mașinile de stropit: valabilitate, prețuri

    Ce verifică inspectorii de la ANF în ferme 

    Într-o postare făcută pe pagina proprie de Facebook, ANF a comunicat care sunt aspectele care se verifică în cadrul inspecției care se face la utilaje, astfel:
    1. Starea generală a utilajului: Se inspectează integritatea structurală, absența scurgerilor și uzura componentelor (rezervor, furtunuri, duze).
    2. Sistemul de pulverizare: Se testează funcționarea pompei, presiunea de lucru și uniformitatea distribuției lichidului prin duze, pentru a preveni aplicarea neuniformă a pesticidelor.
    3. Duzele și filtrele: Se verifică starea și compatibilitatea duzelor, precum și curățenia filtrelor, pentru a asigura o pulverizare precisă.
    4. Manometre și indicatori: Se controlează acuratețea dispozitivelor de măsurare a presiunii, esențiale pentru dozarea corectă.
    5. Sistemul de reglare: Se evaluează funcționarea mecanismelor de ajustare a debitului și a unghiului de pulverizare.
    6. Siguranța operatorului: Se verifică prezența și funcționalitatea dispozitivelor de protecție, precum și conformitatea cu normele de siguranță.
    7. Impactul asupra mediului: Se asigură că utilajul nu permite scurgeri necontrolate care ar putea afecta solul sau apele subterane.
    Directorul Romeo Șoldea a evidențiat necesitatea extinderii flotei de centre mobile, ANF planificând achiziția a încă 22 de unități noi pentru a eficientiza inspecțiile la nivel național.


    Te-ar mai putea interesa

    Două măsuri propuse de ministrul Barbu și aprobate azi de Guvern: ”Continuăm să protejăm fermierii” Patru scumpiri care îi vor lovi pe fermieri de la 1 iulie Soluția de drojdie pentru roșii: beneficii, preparare, aplicare

    Ultimele știri

    Livrare istorică: Ultima combină New Holland CR10.90 produsă vreodată a ajuns într-o fermă din România! Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente Furt ca în filme în SUA. Ouă în valoare de 100.000 de dolari au fost sustrase de transportatori fictivi