• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alin Nemțișor, Monsanto: Nu sunt doi ani la fel în agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii spun, convinși fiind, că pot depăși toate provocările pe care li-l oferă acest domeniu complex, mai puțin natura. Indiferent de zonă, oriunde în România, agricultorii caută stabilitatea, performanța și inovația. Aceiași trei piloni în care crede cu tărie și compania Monsanto.

    Această coincidență, deloc întâmplătoare, ne determină să căutăm soluții pentru provocările cu care se confruntă fermierii. Ȋncercăm să ne depășim limitele pentru a-i ajuta să obțina succesul atât în prezent, cât și în viitor. Succesul afacerilor noastre depinde de succesul fermierilor noștri!

    Ne dorim să fim partenerul lor de încredere, iar loialitatea lor reprezintă rezultatul nostru cel mai important.

    Atât la cultura porumbului, cât și la cea a rapiței, compania Monsanto deține un portofoliu diversificat de produse, care poate răspunde tuturor nevoilor din ferme.

    Dorim să le mulțumim încă o dată fermierilor pentru locul unde ne-au propulsat încă de la început pe piața locală de rapiță – pozitia de lider, conform studiilor Kleffmann; altfel spus, o treime din suprafața cu rapiță este acoperită cu semintele Dekalb.

    cultura de rapita Dekalb Monsanto 2015

    Ne propunem ca pe viitor să răspundem cu aceeași promptitudine la provocările venite din partea cultivatorilor de rapiță, care, de la an la an, prețuiesc tot mai mult genetica de înaltă calitate, gândită să răspundă tehnologiilor adoptate în fermele din țară.

    Tehnologia Clearfield la rapiță reprezintă un standard nou, impus chiar de către fermierii care au adoptat acest sistem pe scară largă și care le-a adus o serie de beneficii, cum ar fi:
    – Combaterea buruienilor:
    o cel mai larg spectru combătut
    o rezolvarea problemei cruciferelor din cultura de rapiță
    – Utilizarea eficientă a erbicidelor:
    o cea mai largă fereastră de aplicare pentru Cleranda
    o o singura aplicare pe sezon
    o fiind mult mai puțin dependentă de condițiile climatice

    Cei mai cultivați hibrizi de rapiță Clearfield din România sunt din portofoliul Dekalb: DK IMIDO, DK IMMINENT, DK IMPRESSION. Principalele beneficiile pentru care au fost aleși de către fermieri sunt: performanțele de producție extraordinare; stabilitatea; toleranța la scuturare și flexibilitatea în ceea ce privește managementul buruienilor.

    DK Imido deține recordul de productivitate pe unitatea de suprafață în Romania: 6 t/ha STAS, în condițiile de anul trecut, în nordul județului Galați.

    Dekalb garantează diversitatea genetică a produselor adaptate condițiilor din fiecare fermă. Portofoliul de hibrizi convenționali este pregătit să întâmpine orice nevoie a cultivatorilor de rapiță.

    DK Exstorm, DK Expower, DK Excellium și DK Extec sunt printre cei mai cultivati hibrizi în România. Cu siguranță, sunt și cei mai îndrăgiți fiindcă întrunesc cele mai importante două beneficii atât de necesare oricărui fermier: productivitatea și toleranța la scuturare.

    Hibridul DK Exstorm se evidențiaza prin performanțe de producție de excepție, fiind prietenul tuturor fermierilor, indiferent de tehnologie și condițiile climatice. Acest hibrid a reușit să depășească granița producțiilor de 5,5 t/ha STAS în condițiile lui 2014 în multe din arealele de cultură a rapiței în România (Bărăgan, Sudul Moldovei, Oltenia).

    Datorită pachetului genetic, DK Excellium este hibridul care răspunde foarte bine condițiilor de tehnologie intensivă, dovedind cultivatorilor din Europa potențialul maxim de producție. Poate atinge și depăși cu usurință producții de 5 t/ha, lucru întâlnit în multe ferme anul trecut.

    DK Expower răspunde cu succes și la semănatul întarziat, datorită vigorii foarte bune la răsărire, dublată de creșterea rapidă în toamnă. Capacitatea sporită de ramificare impune totuși o doză moderată de semințe la semănat. Este, probabil, cel mai timpuriu hibrid de rapiță din piața autohtonă, recoltându-se cu usurință și fără pierderi, cu un consum redus de combustibil.

    Făcut pentru performanță, DK Extec este hibridul ce se remarcă prin arhitectura impresionantă a plantelor și potențialul ridicat de producție. Vigoarea la răsărire, viteza sporită de dezvoltare în toamnă și toleranța foarte bună la iernare le conferă fermierilor siguranța că acest hibrid trece peste condițiile nefavorabile. Este hibridul care surprinde plăcut în condiții neplăcute.

    În 2015, Dekalb plasează hibrizi noi pe piața din țară, meniți să reconfigureze granițele câmpurilor de rapiță. Dorim să contribuim în continuare la succesul fermierilor Dekalb!

    „Seamănă-ți succesul cu Dekalb!”

    Alin-Sebastian Nemțișor – Manager de Produs Rapiță pentru România, Bulgaria, Moldova



     


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! O fabrică românească de utilaje agricole – scoasă la vânzare. Pe terenul ei s-ar putea construi un hipermarket Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii au de unde alege. Peste zece hibrizi de porumb sunt în oferta Rodbun și Fertillia Liviu Dobre, director general Agricover Holding: ”Ne place energia tinerilor care participă la programul Tineri Lideri pentru Agricultură” Fermierul Nicolaie Apopi a închis campania. Campania agricolă de toamnă