• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Programele pentru zootehnie dau roade. Datele INS arată că producția de carne este în creștere față de anul trecut

    agrointeligenta.ro -

    Datele publicate de Institutul Național de Statistică confirmă o tendință clară de creștere a producției de carne în România, în anul 2024, comparativ cu anul precedent. Totodată, producţia de lapte colectat de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile industriale procesatoare a crescut în anul 2024 faţă de anul 2023, potrivit unei analize a Ministerului Agriculturii.

    Sacrificările de animale în unitățile industriale (abatoare) au crescut semnificativ, înregistrându-se următoarele evoluții:

    În ceea ce privește cantitatea de lapte de vacă brut, colectată de unităţile procesatoare de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare, aceasta a crescut cu 44.326 tone (+3,6%), în anul 2024 comparativ cu anul precedent.

    Aceste cifre vin ca urmare a politicilor susținute de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ultimii doi ani, prin lansarea de programe dedicate fermierilor români, cu accent pe sprijinirea creșterii animalelor, investiții în ferme și procesare, precum și integrarea producției vegetale cu zootehnia.

    „Felicitări tuturor fermierilor! Rezultatele excelente pe care România le-a obținut în sectorul producției de carne se datorează muncii crescătorilor români de animale și parteneriatului corect dintre fermierii noștri și autorități. În ultimii doi ani, împreună am reușit să pornim programe și măsuri de sprijin ale căror efecte benefice deja se văd. Vom continua pe această cale a integrării producției vegetale în zootehnie, pentru a asigura materia primă pentru unitățile de procesare în valoare de 2 miliarde de euro, pe care le dezvoltăm prin Investalim și DR-22, măsură susținută prin fonduri europene. Aceasta este calea corectă pentru echilibrarea balanței comerciale a României. În continuare, pregătim o serie de programe de sprijin pentru a ne asigura că ne vom atinge gradul de autosuficiență de 100% la carne și produse din carne din producția românească!”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

    Ministerul Agriculturii va continua să investească în dezvoltarea lanțurilor scurte de aprovizionare, în sprijinirea fermelor de reproducție și în facilitarea accesului fermierilor la finanțări europene și naționale, pentru ca România să devină complet autosuficientă în ceea ce privește consumul intern de carne și produse din carne.


    Te-ar mai putea interesa

    Terenurile unui fermier au fost scoase la vânzare din cauza datoriilor Fermier: Varza românească e tocată pe câmp, în timp ce varza din import e tocată în farfurie! Cum a reușit primarul din Păulești să cadastreze toată comuna cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    AAC îl confruntă pe președintele Nicușor Dan: Cu ce fermieri v-ați consultat care să fie de acord cu Mercosur? Șoc în România după protestul de la Bruxelles! Președintele Dan a anunțat că România susține Mercosur: ”Am avut discuții cu agricultorii” Fermierul care a semnat pentru arenda de 7 tone/ha: ”Nu mă judecați! Această pășune m-a salvat de la faliment”