Analize de piaţă

România este pe locul 11 în lume la producţia de vin

România se află pe locul 11 în topul mondial al producătorilor de vin, la mare distanţă de Italia şi Franţa, care se bat pentru prima poziţie.

Cei mai mari producători de vinuri la nivel mondial, în acest an, sunt, conform estimărilor publicate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), Italia – 40,8 milioane de hectolitri, Franţa – 40,4 milioane de hectolitri, Spania – 31,5 milioane de hectolitri, SUA- 20,5 milioane de hectolitri, Argentina – 11,7 milioane de hectolitri, Australia -11,5 milioane de hectolitri, Chile – 10,8 milioane de hectolitri, Africa de Sud – 10 milioane de hectolitri, Germania- 8 milioane de hectolitri, Portugalia – 5,8 milioane de hectolitri şi România – 4,059 milioane de hectolitri.

La nivel mondial, producţia totală este estimată la 248,2 milioane de hectolitri, în scădere cu 6% faţă de anul anterior, pe fondul reducerii suprafeţelor de vie la circa 7.550 milioane de ha, comparativ cu 7,8 milioane ha în 2003.

Producţia este în scădere şi în principalele ţări producătorare din Europa, cu câteva excepţii precum Portugalia sau Grecia. Pe de altă parte, Chile se aşteaptă la o producţie record -10,6 milioane de hectolitri, (+15,5% faţă de 2010), în timp ce majorări de producţie sunt înregistrate şi în Africa de Sud (+4%) sau SUA (7%). Cât priveşte consumul, prognozele indică atingerea unui nivel cuprins între 235,7 şi 249,4 milioane de hectolitri.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. mai baieti sunteti intr-o mare eroare: mai sunt si alte tari mari producatoare: mexico, brazilia, ukraina, georgia, china, chiar rusia si armenia!! mai cititi!! la germania ati gresit cifra: e vreo 9,3 milioane de hectolitri!! p.s. probabil erati beti cand ati scris!! hai la cules la vie! vintage baieti!!

  2. Tabelul nu este bun…pai anul trecut a fost o productie record la noi de 6,5 mil hect si astia arata 4,5…Imediat dupa noi cica este Grecia…imi vine sa rad

Scrie un comentariu