• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Comisia Europeană a suspendat măsura de depozitare privată a cărnii de porc

    agrointeligenta.ro -

    Prin Regulamentul nr. 679/2015 al Comisiei Europene, din data de 29 aprilie 2015, se suspendă pentru perioada cuprinsă între 2 şi 8 mai 2015, depunerea cererilor pentru depozitare privată a cărnii de porc, prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 360/2015.

    În conformitate cu prevederile art. 1 (2) a Regulamentului (CE ) nr. 679/2015, cererile depuse începând cu 29 aprilie 2015 (data aprobării suspendarii aplicabilității prevederilor RG nr.360/2015) sunt respinse.

    Sesiunea de depunere a cererilor de solicitare a sprijinului financiar comunitar, pentru depozitarea privată a cărnii de porc a fost deschisă în cursul lunii martie prin publicarea Regulamentul (CE) nr. 360/2015.

    Depozitarea privată a cărnii de porc reprezintă un ajutor financiar acordat, în situaţia în care, preţul mediu de piaţă pentru carcasele de porc se află sub preţul de referinţă aşa cum este acesta stabilit prin Regulamentului (CE) nr. 1308/2013 (1 509,39 EUR/tonă), şi are un impact negativ semnificativ în sector.

    Scopul principal al măsurii este de a sprijini producătorii agricoli/deţinătorii de carne de porc de a-şi valorifica producţia de carne de porc pentru restabilirea echilibrului lor financiar şi pentru a avea posibilitatea reluării producţiei.

    Reamintim că perioada de depozitare poate fi de: 90, 120 sau 150 de zile.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Cea mai ieftină piață din România. Top 15 orașe cu cele mai mici prețuri la legume S-a aprobat! Fermierii care încasează în acest an despăgubiri de 3.000 euro/hectar! Autoritățile îndeamnă fermierii să nu cultive semințele primite gratuit, prin colete dubioase din China

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!