• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Precizare APIA: 200 de tone de carne românească de porc, păstrată în depozitare privată pentru 90 de zile

    agrointeligenta.ro -

    În urma unui articol Agrointeligența care conținea informaţia potrivit căreia în România nu au existat cereri de accesare a fondurilor europene pentru depozitarea privată a cărnii, conducerea APIA ne-a transmis că producătorii români se numără printre beneficiarii acestui sprijin oferit de Comisia Europeană.

    ”În cursul lunii martie a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 360/2015, de deschidere a depozitării private pentru carnea de porc şi de stabilire în avans a cuantumului ajutor, prin care a fost deschisă perioada de depunere a cererilor pentru obţinere a unor sume comunitare, pentru depozitarea privată a cărnii de porc.

    Depozitarea privată a cărnii de porc a reprezentat un ajutor acordat, în situaţia în care, preţul mediu de piaţă pentru carcasele de porc s-a aflat sub preţul de referinţă aşa cum este acesta stabilit prin Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 (1 509,39 EUR/tonă), şi a avut un impact negativ semnificativ în sector.

    Prin Regulamentul de punere în aplicare (UE), nr. 679/2015 al Comisiei, din data de 29 aprilie 2015, a fost suspendă măsura, datorită faptului că nu au mai fost întrunite condiţiile de păstrare a ei.

    În Romania, în intervalul cât această măsură a fost activă au fost depuse şi acceptate două cereri, totalizând 200 de tone de carne de porc pastrată în depozitare privată, pentru 90 de zile”, ne-a transmis, oficial, directorul general APIA, Mihai Puțintei.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Decizie Primărie: Circulația căruțelor, interzisă fără „toaletă portabilă” pentru animale Posturi desființate în primării. Numărul de angajați dintr-o primărie în funcție de populația comunei Floarea-soarelui a ajuns la recoltat. Fermier: ”Valorificăm producția la prețul pieței, putea fi și mai bine!”

    Ultimele știri

    Fermieri, pregătiți actele. Cum puteți trece cu ”brio” de controlul pentru subvenții Impactul inovației asupra culturilor de cereale din România prin tehnologie de ultimă generație pentru tratamentul semințelor O familie de oieri pune brânza de oaie la iernat pentru clienți. Kilogramul în saramură costă 45 de lei